Ciutadans (Cs) Terrassa demanarà al ple que es posicioni sobre els fets del dibuix d'una menor en el CEIP Font de l'Alba

·El regidor, David Aguinaga, recorda que la resposta de la mestra va ser "brusca i inadequada" i reclama que "el consistori reafirmi el seu compromís per a condemnar qualsevol acte d'odi ideològic"

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) demanarà al ple de l'Ajuntament de Terrassa que "es posicioni de forma clara i ferma contra els greus i preocupants fets succeïts en el CEIP Font de l'Alba" a la fi de juny, segons ha anunciat avui en roda de premsa el regidor, David Aguinaga. La formació taronja presentarà una moció perquè el consistori "condemni sense pal·liatius el tracte infligit a la menor, al marge de les possibles sancions que pugui o no determinar la Generalitat". L'edil ha recordat la resposta "brusca i inadequada de la mestra", que presumptament va trencar un dibuix d'una bandera espanyola amb la llegenda 'Viva Espanya' a una nena de 10 anys i després la va sacsar en la seva cadira, per la qual cosa la menor va caure a terra per a acabar sent expulsada de classe davant tots els seus companys.

David Aguinaga ha insistit que "no hi ha cap situació que justifiqui un tracte d'aquesta naturalesa a una menor", ja que aquests fets "van en contra de tots els criteris i prescripcions pedagògiques de la societat actual", ha aclarit l'edil. El regidor ha apuntat que "sense entrar en els fets, va existir un tracte anormalment brusc cap a la menor per un fet insignificant, la qual cosa mostra una connotació ideològica clara en el rerefons d'aquest cas". La moció de Cs planteja que "l'Ajuntament té l'obligació moral de solidaritzar-se amb la menor i amb la seva família", ja que no només tot va ocórrer en un equipament públic, sinó que posteriorment "han sofert constants atacs inqualificables a través les xarxes socials".

D'altra banda, el text insta al consistori que demani que la conselleria d'Ensenyament "obri una recerca a fons sobre l'assumpte". Aguinaga ha assenyalat que "cap responsable de la conselleria ha parlat amb la família afectada" i ha lamentat que sembla que "es vol passar pàgina del problema ràpidament" segons el comunicat oficial emès en el seu moment, que descartava tant el maltractament físic com l'existència de motivació ideològica. L'edil ha insistit que per al GM de Cs Terrassa "no és una resposta satisfactòria ni adequada", alguna cosa que la formació taronja ja va fer constar en la posterior reunió del Consell Municipal d'Educació.

Per això, la iniciativa que es portarà a debat en el ple reclama també que "l'Ajuntament reiteri el seu compromís antifeixista i que condemni qualsevol acte susceptible de ser qualificat d'odi ideològic, com podria ser el racisme, antisemitisme o la hispanofobia". Finalment, es proposa que l'acord es faci arribar tant a la Generalitat com al ministeri d'Educació.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 15 July 2019 - 20:55:56 in Varios by Director