Ciutadans (Cs) reclama que Terrassa commemori anualment la Constitució Espanyola amb un acte institucional

·El portaveu, Javier González, afirma que "avui més que mai cal celebrar que protegeix els drets, les llibertats i la convivència

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que la seva formació demanarà que "l'Ajuntament organitzi anualment un acte institucional per a commemorar el Dia de la Constitució Espanyola cada 6 de desembre". El regidor ha afirmat que "avui més que mai cal celebrar que la Constitució protegeix els drets, les llibertats i la convivència de tots els espanyols". La proposta es presentarà al debat de la pròxima Junta de Portaveus del consistori.


Javier González ha recordat que el pròxim 6 de desembre es commemora l'aniversari de la ratificació del referèndum de 1978 que va donar lloc a la Constitució, "la norma suprema de l'ordenament jurídic espanyol a la qual estan subjectes tots els poders públics i tots els ciutadans del nostre país", ha afegit el portaveu. En la seva opinió, l'aprovació de la Constitució "va suposar l'inici d'un dels períodes de major progrés i benestar en la història d'Espanya, Catalunya i, per descomptat, Terrassa" i "ha estat una peça clau perquè Espanya sigui ara un país democràtic", ha apuntat l'edil de la formació taronja.


Finalment, González ha assenyalat que el text constitucional configura "un Estat social i democràtic de Dret i uns drets fonamentals" i "assenta les bases per a la regulació de l'Administració Local, creant un model d'Estat políticament descentralitzat". El responsable de Cs ha insistit que la Constitució "incorpora els mecanismes per a la seva reforma comptant amb un ampli consens i, a més "preserva el dret d'igualtat dels ciutadans davant la llei amb independència del territori on resideixin"
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 09 October 2019 - 19:40:52 in Varios by Director