Una“Economia per garantir la Vida”, primeres Jornades d’Economia Feminista organitzada per projectes locals de la ciutat en el marc de la Terrassa Cooperativa

Com gestionem la vida amb les responsabilitats laborals? Com trobem un equilibri entre espais
de participació i empoderament i les tasques reproductives? Com es gestiona la economia des de la perspectiva feminista?

Entitats i organitzacions de la ciutat de Terrassa conformades, majoritària o únicament,
per dones han preparat unes Jornades d’Economia Feminista, dins del marc de la Terrassa Cooperativa, el proper 29 i 30 de novembre.

L’ #EconomiaFeminista és una manera d'entendre el món i de construir un marc econòmic que
dóna resposta a totes les necessitats vitals de les persones. És una eina imprescindible per l’abordatge del conflicte capital-vida. Aquestes jornades estan pensades com un espai transversal de diàleg per mostrar, des d'experiències de la ciutat, realitats
de precarització a les que s'enfronta l’economia feminista.

Les Jornades, sota el nom d’”Una economia per garantir la vida” s’inauguraran el 29 de novembre
a l’Ateneu Candela. L’acte d’aquest dia s’inicia amb la presentació de les Jornades i les entitats i col·lectius participants que posaran rostre i veu als projectes locals que estan darrera l’organització d’aquestes primeres jornades d’economia feminista.

Seguidament, Sandra Ezquerra, activista social i directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic i professora de Sociologia a la mateixa universitat, oferirà una conferència amb espai final per realitzar preguntes. L’acte finalitzarà amb un espai de reflexió sobre la conferència amb un pica-pica.

Dissabte 30 de novembre s’ha preparat un dia de ruta amb diferents activitats. Al matí tres
espais de la ciutat donaran cabuda a tres eixos sobre els quals l’economia feminista treballa. A la botiga agroecològica l’Egarenca, les companyes de l’Egarenca , d’AlterNativa3 SCCLS i l’Eina SCCL parlaran sobre l’economia productiva i l’apoderament de la dona a països del sud a través del comerç just. S’oferirà un tastet de cafè i productes de comerç just i unt taller role-play basat en les situacions que es donen a l’entorn laboral on les dones tenen un paper secundari en el lideratge d’equips, reunions,etc.

L’Ateneu Candela acollirà a la Llibreria Synusia, la Guerrilla dels Cossos i de MES SCCL
que tractaran l’economia reproductiva a través del relat propi de les companyes i com intenten equilibrar la seva vida quotidiana. A través d’un taller role-play, basat en les situacions que es donen a una comunitat de veïns i veïnes que han de prendre una decisió que afecta a totes les persones de la comunitat, es donarà pas a les reflexions sobre com aconseguir l’equilibri entre espais de participació i les tasques reproductives.

Finalment, el Casal de la Dona amb Dones d’Aigua parlaran de les polítiques i pressupostos
en clau ecofeminista al propi Casal. La importància d’haver aconseguit la municipalització de l’aigua, o pensar com serien uns pressupostos que tinguessin la vida al centre, tot analitzant si els pressupostos es pensen en clau de gènere.

Al mig dia, es farà un dinar a la Revolta, on s’ha reservat un espai i temps per reflexions sobre la jornada per fer recopilar la informació de la jornada i les conclusions.
La intenció dels projectes que han organitzat aquestes jornades és seguir treballant en comú donar continuïtat.

Al vespre, la companyia de teatre FemTeatreFem del Casal de la Dona oferirà a la Masia Freixa
el “El conte del capi-patriarcat”.Totes les activitats són gratuïtes, a excepció dels menjars. Aquelles persones interessades en participar es poden inscriure’s a www.terrassacooperativa.cat.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 15 November 2019 - 22:27:34 in Varios by Director