Casa de la Música de Terrassa col·labora dues activitats dins de l'Elixir Poètic

L'ELIXIR POÈTIC ARRIBA A EL VAPOR

La Casa de la Música de Terrassa es suma a l'edició d'enguany del festival Elixir Poètic acollint dues activitats dins la seva programació

La situació que ha generat la COVID19 no ha impedit que la cultura a Terrassa s'aturi, és per això que, tot i la incertesa, moltes entitats han tirat endavant les seves programacions. Entre aquestes trobem el ja consolidat festival de poesia, Elixir Poètic, que es celebrarà del 30 de setembre al 4 d'octubre a diverses localitzacions de la ciutat.
Aquest any El Vapor Casa de la Música de Terrassa col·labora amb l'Elixir, incloent-hi algunes de les activitats del festival dins de la seva programació. Entre aquestes trobem, De Poetes, Cançonetes, un concert familiar i un taller de composició musical a partir de poesia, La poesia a l'escenari.

LA POESIA A L'ESCENARI

Dissabte, 3 d'octubre a les 11h
PREU: Gratuït. No cal experiència prèvia.
DURADA: 90 min
LLOC: El Vapor Casa de la Música de Terrassa. C/ Mare de Déu dels Àngels 76

Taller destinat a músics, intèrprets, compositors, cantautors, cantants, actors i a tots aquells interessats en el binomi música - poesia. S'exploraran diverses tècniques de composició musical a través de poesia, així com a l'inrevés, com musicar un text en vers. L'encarregat que durà a terme aquesta activitat serà, l'especialista en poesia musicada, Toni Xuclà. El músic ha recorregut tota Catalunya amb l'espectacle "Poemes que es fan cançons" amb composicions seves interpretades per Gemma Humet sobre poemes dels grans autors catalans. A més, va obtenir el premi "Miquel Martí i Pol" de mans de Lluís Llach per la seva composició "Aquesta pau és meva" de Salvador Espriu.

L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça, ja que l'aforament és limitat.


DE POETES, CANÇONETES
Edat: a partir de 3 anys
Durada: 50 minuts
Preu: gratuït amb reserva prèvia
Lloc: El Vapor, espai de creació musical de la Casa de la Música de Terrassa- C/Mare de Déu dels Àngels, 76.

Concert per a tots els públics a càrrec del compositor Toni Xuclà. Podrem sentir cançons fetes a partir poemes originals dels grans poetes en llengua catalana: Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols, Lola Casas, Núria Albertí, Maria Dolors Pellicer, Noé Rivas, Josep Maria Sala Valdaura, Jordi Granzer-Ripoll, Marc Granell i Franesc Bofill.
El text poètic és un dels millors instruments per descobrir les possibilitats d’expressió que ofereix la paraula en l’edat infantil, ja que convida al joc i a manifestar l’insòlit, l’absurd i els matisos més sorprenents d’allò que és real. A més, els textos triats tracten d’animals, de les estacions, dels astres i, també, de la vida quotidiana, un fet que els fa molt visuals i fàcils de memoritzar.

L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça, ja que l'aforament és limitat.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 28 September 2020 - 17:18:30 in Varios by Director