Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya presenten un acord de portaveus instant a la millora de l'oferta de Cicles Formatius de Grau Mig

Els dos grups del govern municipal insten a la resta de grups municipals a l'aprovació d'un acord compartit davant a la falta de places de Formació professional

El govern municipal ha posat a disposició del Departament d’Educació espais munici-pals per desdoblar alguns grups.


Més de 700 alumnes de Terrassa s'han quedat sense plaça i resten a la llista d'espera dels Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) a causa de l'augment demogràfic de principis de segle i la falta de previsió. La manca de places de cara al curs vinent ha provocat la mobilització de les famílies per tal de trobar una solució.

Fomentar la formació professional i el teixit productiu i formatiu de la ciutat és clau per al desenvolupament dels i les joves de Terrassa. És per això que es vol donar resposta i incidir en l'augment de l'oferta, l'acceleració de la creació de centres i espais i, per tant, aturar l'abandonament.

Per als dos grups municipals, promocionar la formació professional és imprescindible tant en la seva vessant productiva i formativa com econòmica de la ciutat. És per aquest motiu que s'ha de garantir les estructures edu-catives necessàries.

L'alcalde Jordi Ballart, ha fet arribar una carta al conseller d'Educació, Josep González-Cambray, per sol·licitar una reunió per resoldre la problemàtica. D'altra banda, la tinent d'alcalde i regidora d'educació, Teresa Ciurana, està en contacte amb el Director General de Formació Professional, Àngel Luis Miguel Rodríguez, i es reunirà amb la directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental, M. Teresa Fons Aumedes, per tal de conèixer les dades finals de les assignacions i treballar en la proposta de solucions conjuntes. Des del govern municipal es demana que es desdoblin els grups necessaris de cicles formatius de grau mitjà i es compromet a buscar espais addicionals que es puguin necessitar entre els equipaments municipals.

Els dos partits de govern també han presentat un acord de junta de portaveus per mostrat el consens a la ciutat per assolir aquest objectiu. En aquesta línia, s'han obert a la resta de grups municipals a consensuar una pro-posta compartida.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 19 July 2021 - 18:34:00 in Varios by Director