Tot per Terrassa presenta un Acord de Portaveus per reclamar més recursos per reforçar els serveis de salut mental i la prevenció dels suïcidis

Avui, 10 de setembre, es celebra el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, amb l'objectiu de reduir la taxa de suïcidis en el món.

Tot per Terrassa vol posar en relleu l’impacte de la pandèmia en la salut mental, especialment entre la població més jove.

El grup municipal de Tot per Terrassa presentarà a la Junta de Portaveus una proposta d’acord per reclamar més recursos destinats a la salut mental i a la sensibilització de la població vers el suïcidi, la primera causa de mort juvenil no natural a Catalunya.

Els intents de suïcidi han crescut de forma exponencial durant la pandèmia, la situació generada per la crisi sanitària ha augmentat els casos de quadres depressius, sobretot entre nens i adolescents, i especialment entre les noies menors de 18 anys. Les dades són esgarrifadores: entre març de 2020 i març de 2022, els intents de suïcidi entre dones adolescents ha augmentat en un 195%.

Tot per Terrassa assenyala en el document la importància d’impulsar programes d’abordatge i prevenció de malalties mentals, així com faciltiar l’accés a teràpies i tractaments, especialment adreçats als col·lectius més vulnerables, com ara la població adolescent.

La proposta d’acord destaca la incidència de la crisi sanitària en la salut mental. La pandèmia ha estat i encara és un factor determinant en l’agreujament d’una situació que ja abans de la crisi era un dels principals problemes de salut pública.

La regidora de Salut, Mónica Polo, destaca que “el suïcidi és una realitat que hem d'afrontar com un problema de salut pública. La mort per suïcidi respon a diferents causes, però sempre hi ha dos factors comuns: la desesperança i el patiment.”

Mónica Polo afirma que “és un problema que ens afecta a totes, un problema social i no individual, i com a tal l'hem de tractar. Hem de prevenir i atendre les persones que han sobreviscut a un intent de llevar-se la vida.”

El suïcidi, un tema tabú

El suïcidi és considerat u
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 09 September 2021 - 11:07:55 in Varios by Director