Acció de la Campanya Salvem els Bellots el 24 d'octubre

La Plataforma Tu ets Entorns Terrassa, que aplega 22 entitats i movimens socials i veïnals en la defensa del patrimoni natural de la ciutat, convoca aquest proper 24 d'octubre una marxa-acció pels entorns dels Bellots, en el marc de la campanya #SalvemElsBellots. La campanya s'emmarca també en la Plataforma SOS Vallès, que agrupa entitats i moviments ecologistes de les dues comarques.

La sortida té per objectiu donar a conèixer els valors ambientals i agrícoles de l'indret i recorrerà l'espai natural dels Bellots, que forma part d'un corredor biològic de vital importància entre la Serralada de Collserola i el parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Per aquest motiu el punt de trobada serà al complex funerari a les 10h del matí (veure la fotografia adjunta) i la sortida té una durada de 2 hores i mitja, amb un recorregut planer d'uns 5 km. Al punt de trobada s'hi pot arribar amb transport públic amb la línia 1 i H d'autobusos urbans, direcció Hospital i les línies d'autobusos interurbans C5, B8 i B9.

Durant la marxa, diversos col·lectius explicaran el context actual i el projecte urbanístic del polígon industrial de Bellots II. Des del Grup d'Ornitologia del Centre Excursionista de Terrassa s'explicaran els valors ambientals d'aquest espai i la fauna que hi habita i forma part de l'ecosistema. L'Assemblea Ecologista de La Paparola, juntament amb l'ADENC, explicaran la pèrdua que pot suposar l'ocupació dels camps agrícoles de la zona en clau de Sobirania Alimentaria. I finalment, juntament amb una membre de l'Associació de Veïnes i Veïns d'Egara, s'explicarà l'estat del projecte urbanístic de construcció d'un polígon de logística en aquest espai i les implicacions en el model de ciutat que això pot tenir. Finalment es farà una acció reivindicativa per visualitzar la reclamació #niunpammés, que pretén reivindicar que la ciutat necessita aturar el seu creixement urbanístic. Per aquest motiu, es demana que les persones que assisteixin a la marxa duguin una peça de roba de color vermell, així com seran benvinguts cartells i pancartes si algú ho considera.

Les entitats i col·lectius de la Plataforma convidem a tothom qui vulgui a participar d'aquesta acció, recordant que els objectius d'aquest pla urbanístic només aprofundiran el context actual d'emergència climàtica, de pèrdua de la biodiversitat que està patint el país i empobriran més el teixit social i econòmic de la ciutat. Per tot plegat, considerem que és hora d'alçar la veu i treballar per tal que l'Ajuntament aposti per una transició ecosocial a la ciutat, que preservi els valors ecològics de l'entorn dels que encara disposem, els millori, i contribueixi a un funcionament social més harmònic amb els ecosistemes.

Aquestes son les entitats adherides a la Plataforma:

ADENC – Associació per la Defensa i Estudi de la Natura
Assemblea Ecologista de Terrassa – La Paparola
Arran Terrassa
Associació d'Economia Solidària de Terrassa - XES Terrassa
Associació de Veïns de Can Palet de Vista Alegre
Associació de Veïns de Can Roca
Associació de Veïns d'Egara
Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere
Ateneu Candela
Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya
Centre Excursionista de Terrassa – Secció de ciències naturals
CGT Sindicat d’Activitats Diverses de Terrassa
CNT Sindicat Únic d’Oficis Varis de Terrassa
Cooperativa de Consum del Casal Popular Atzur
COS Territorial del Vallès Occidental i Oriental
Dones d'Aigua
Endavant Terrassa
Fridays for Future Terrassa
Grup Local de Terrassa de Som Mobilitat
La Guerrilla dels Cossos
Taula de l’Aigua de Terrassa
Vaga Feminista de Terrassa
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 20 October 2021 - 14:06:57 in Varios by Director