Amics de les Arts i JJMM de Terrassa impulsa una escola de Literatura

Es tracta d’una oferta completament nova a la ciutat que ofereix cursos d’escriptura i seminaris de literatura impartits per escriptors i teòrics de la literatura.

La metodologia s’articula a partir del propi interès i la voluntat de treball de l’alumne, lluny de l’academicisme.

Els alumnes hauran d’estar disposats a complementar la seva activitat amb diverses lectures, tan teòriques com de creació.

A partir de gener de 2022 s’iniciaran el curs de Dramatúrgia i dos seminaris de poesia a càrrec del professor terrassenc Jaume Aulet i del poeta Toni Clapés.Aquest migdia s’ha presentat l’Escola de Literatura de Terrassa. Es tracta d’una oferta cultural i formativa impulsada per una entitat centenària i de referència a la ciutat com és Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. L’escola neix per proposar-se com un punt clau del desenvolupament cultural al municipi i més enllà.

L’acte de presentació ha reunit la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, el coordinador de l’ELT, Jordi Fernández i els docents Jaume Aulet i Marcel Clement. Carol Priego ha intervingut com alumna del curs de poesia testimoniant la seva experiència i vivència actuals.

Rosa Boladeras s’ha felicitat per la iniciativa i ha desitjat que, en un futur proper, “l’escola pugui apropar-se a altres districtes i sectors de la ciutat” fomentant la cultura i la igualtat d’oportunitats.

Cursos d’escriptura i seminaris de literatura

El coordinador de l’ELT, Jordi Fernàndez, ha començat la presentació referint-se a l’Aula de Lletres encapçalada per l’escriptora Mercè Company com a precedent de l’actual escola de literatura. Així mateix, ha fet un repàs de la programació prevista per al curs actual i ha presentat, un per un, a tots els professors implicats i els contingut dels cursos de narrativa, poesia i dramatúrgia i els seminaris de literatura.

En aquest sentit, Fernández ha explicat que els seminaris de literatura “serveixen tant per ampliar coneixements sobre una temática determinada, aprofundir en l’obra d’un escriptor o descobrir noves maneres de llegir els clàssics”.

El professor de Literatura Catalana Jaume Aulet encetarà durant el mes de febrer un nou seminari sota el títol Qui té por de la poesia? Estratègies de lectura. Aulet ha explicat, d’una manera molt didàctica, alguns exemples d’estratègies de lectura i de jocs literaris. En el seu seminari també s’hi analitzaran les adaptacions traduïdes de la poesia.

Novetat: Curs de dramatúrgia al gener

Un dels cursos que està generant més d’interès és el de dramatúrgia, que s’iniciarà el proper mes de gener. Aquest curs tracta sobre l’art d’escriure peces per a la representació teatral. Al capdavant hi trobem a Marcel Clement que proposa “un format molt lúdic i divertit”. Segons el dramaturg “tots necessitem ser testimonis del temps que estem vivint i explicar-ho”.

Les inscripcions als cursos i seminaris es poden fer a través del web http://amicsdelesarts-jjmm.cat/literatura-i-debat/escola-literatura-terrassa/
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 30 November 2021 - 20:07:00 in Varios by Director