L'orquestra simfònica com a sintetitzador_ Terrassa Crea_Projecte pedagògic de Joan Bagés i Àlex Sansó

“L’orquestra simfònica com a sintetitzador”

Projecte musical de recerca, creació i pedagogia entorn l’orquestra simfònica contemporània


Un projecte pedagògic que culminarà amb un concert el 13 de febrer al Auditori de Terrassa
Tres noves obres dels compositors, Mercè Capdevila, Òscar Escudero i Joan Bagés.
L’orquestra simfònica estarà formada per músics professionals de Kammart i Morphosis Ensemble, més els alumnes participants als tallers d’interpretació i creació musical del projecte pedagògic.

L’espectacle ha rebut el recolzament de l’Ajuntament de Terrassa sota el marc del programa Terrassa Crea i el Conservatori de Terrassa

El passat 23 de desembre va tenir lloc l’inici del programa pedagògic “L’orquestra simfònica com a sintetitzador”. Una activitat de recerca, creació i pedagogia entorn l’orquestra simfònica que busca difondre la música de nova creació per a l'orquestra del segle XX, enmarcada en el programa Terrassa Crea.

El projecte emmarcat en el programa Terrassa Crea 2021, neix de les formacions Morphosis Ensamble i Kammart, liderades respectivament pel compositor Joan Bagés i el director d’orquestra Àlex Sansó.

El projecte inclou la creació de nou repertori amb tres obres noves, composicions de Joan Bagés, Mercè Capdevila i Òscar Escudero. Tres generacions, amb llenguatges i estètiques molt diferents on la música contemporània és la protagonista. L’obra d’en Joan Bagés pivota sobre la música electrònica; la composició de Mercè Capdevila juga amb la geometria i la textura del so, i en l’obra d’en Òscar Escudero hi conviu la realitat virtual i un performer en la que s’inclourà la veu i la gestualitat.

L’acordió serà el fil que uneixi les tres composicions on Josep Vila en serà l’acordió solista.
El professorat el conforma Marta Cardona, Laia Pujolassos i Daniel Claret amb la corda. Ionut Podgoreanu i Bernardo Verde amb el vent. Ramon Torramilans amb la percussió. I, en Josep Vila amb els acordions,
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 27 December 2021 - 23:27:19 in Varios by Director