54 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona: 80.000 espectadors gaudeixen de l’excel·lència artística del cartell del festival

80.000 espectadors gaudeixen de l’excel·lència artística del cartell del festival

El festival s'acomiada demà a Luz de Gas amb el concert d'Edu Ferrer i Joan Chamorro Trio recordant Frank Sinatra

11 concerts pengen el cartell d'entrades exhaurides

Andrea Motis i Marco Mezquida inauguraran l’edició 55 al Palau de la Música Catalana

El Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona ha recuperat les sensacions perdudes en època de pandemia i ha tancat la seva edició 54 amb molt bons registres i la sensació d’haver gaudit d’una de les millors programacions artístiques de la història.

80.000 espectadors en 51 concerts, 11 amb el cartell penjat d’entrades exhaurides, classes magistrals i la gran festa del jazz amb el recuperat Jazz & Food al Moll de la Fusta.

Una edició que ha viscut nits memorables com la del concert del quartet cooperatiu integrat per Joshua Redman, Brad Mehldau, Christian McBride i Brian Blade. La part vocal femenina del festival ha estat representada per Madeleine Peyroux, Dianne Reeves, Melody Gardot, Cécile McLorin Salvant i Samara Joy, mentre el Palau de la Música Catalana acollia el celebrat retorn de Tomatito i Michel Camilo. També els concerts al Conservatori del Liceu, epicentre d’una intensa activitat amb propostes de grans noms com Larry Grenadier i Marc Ribot, però també joves promeses com James Francies i Nduduzo Makhathini i els homentages a Paquito D’Rvera i Tete Montoliu.

La sèrie flamenca De Cajón! acaba avui amb Miguel Poveda al Gran Teatre del Liceu i l'aforament complet. El cicle ha vist passar a Niña Pastori, Rafael Riqueni, Raúl Rodríguez o Rosario La Tremendita.

Enguany el Retrat d’artista ha estat protagonitzat per Jordy Rossy.

La música brasilera ha estat representada de primera al nostre festival amb Toquinho, Hermeto Pascoal i Yamandu Costa.

El Teatre-Auditori Sant Cugat ha acollit els concerts d’Eliades Ochoa, en el 25 aniversari de Buena Vista Social Club, i el Soweto Gospel Choir.

Un any més, el Conservatori del Liceu ha presentat un cicle únic al món de classes magistrals i concerts, amb grans noms del jazz com Larry Grenadier, Billy Hart, Marc Ribot, James Francies i Nduduzo Makhathini entre d’altres.

El festival s’acomiada amb 11 sold outs: Sofiane Pamart, Samara Joy, Avishai Cohen Quartet, Bill Frisell, Homenatge a Paquito D'Rivera, Gemma Abrié-Josep Traver, Yamandu Costa, Andrea Motis-Marco Mezquida, Niña Pastori, Miguel Poveda i el que tancarà aquesta edició demà a Luz de Gas, amb Edu Ferrer i Joan Chamorro Trio.

El 55 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona s’inaugurarà el proper 21 d’abril amb un concert a càrrec d’Andrea Motís i Marco Mezquida al Palau de la Música Catalana.

Bones festes i Visca el Jazz!
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 27 December 2022 - 10:32:17 in Varios by Director