Record a les víctimes i sobrevivents dels camps d’extermini nazis al barri de St. Pere de Terrassa

Ahir dia 5 de maig, per commemorar el 79è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen, familiars de deportats terrassencs als camps nazis, han tingut la iniciativa de netejar les llambordes “stolpersteine” que es van col·locar al barri de Sant Pere de Terrassa, tot renovant el seu missatge.

Hi han deixat una rosa i un clavell en record i homenatge dels seus familiars —dels que hi van morir, i d’aquells que van sobreviure i es van conjurar per preservar la memòria de les víctimes— advertint del perill que en el present mirem cap un altre costat, quan en els conflictes impera la barbàrie i la deshumanització.

La iniciativa pretén fer-se extensiva l’any vinent, a totes les llambordes dels diferents barris de la ciutat, convidant a altres familiars de deportats terrassencs a posar-se en contacte amb ells. També els agradaria comptar amb la col·laboració de professors i alumnes dels instituts de la ciutat, que van tenir un paper important en la col·locació de les llambordes, des l’any 2021, buscant la conscienciació i transmissió de la memòria a les noves generacions.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 06 May 2024 - 17:15:23 in Varios by Director