L'Ajuntament de Terrassa obrirà les quatre piscines municipals el dissabte 22 de juny

La temporada de bany s'allargarà fins al diumenge 1 de setembre i les tarifes es mantindran sense canvis respecte a l'any passat

La temporada de bany a les piscines municipals de Vallparadís, Les Arenes, Sant Llorenç i La Maurina s'iniciarà el dissabte 22 de juny i s'allargarà fins al diumenge 1 de setembre, establint-se així una temporada de bany que sumarà un total de 72 dies.

Desprès d'enllestir les tasques de manteniment i reparació que s'han realitzat per tal de tenir enllestits els equipaments, en pocs dies, les quatre piscines municipals estaran a punt per obrir les seves portes.

La setmana passada, el Servei de Patrimoni i Manteniment va iniciar les actuacions en el vas de la piscina de Vallparadís, un cop el servei d'Esports va procedir a la retirada de restes de fulles i herbes del vas de la piscina, neteja d'algues i microorganismes i a la seva desinfecció.

Patrimoni ha identificat dues incidències, probablement, com a conseqüència que l'any passat no es va poder fer el manteniment anual a causa de la sequera:

Dany en algunes vàlvules del fons de piscina: s'està treballant per reparar les vàlvules malmeses i, la resta, seran substituïdes per vàlvules noves. Així, es garantirà el correcte funcionament dels circuits de la piscina.

Desperfectes en l'enrajolat del vas: s'estan substituint les peces trencades i procedint al segellat de les juntes. També està previst retirar els trams en mal estat de les juntes estructurals del vas, que es posaran de nou.

El pressupost d'aquestes actuacions de sanejament va a càrrec del pressupost ordinari de manteniment de la piscina. Les tasques les duu a terme el personal de manteniment de l'Ajuntament, dels serveis de Patrimoni i Esports, amb el suport d'empreses especialitzades.

Aquestes tasques de manteniment tindran una durada de 2 o 3 setmanes, per la qual cosa, la piscina de Vallparadís podrà obrir al públic amb normalitat, juntament amb la resta de piscines municipals, el dia 22 de juny.

Es mantenen les tarifes de la temporada passada

Enguany l'Ajuntament de Terrassa mantindrà sense canvis els preus d'entrada així com la gratuïtat per a les persones de sis anys o menors d'aquesta edat sempre que vagin acompanyades d'una persona major d'edat (amb un màxim de quatre menors per adult).

Cal recordar que amb l'objectiu de garantir l'accés a les piscines del màxim nombre de persones i assegurar la qualitat del servei, no s'ha posat a la venda cap tipus d'abonament de temporada tot i que es manté l'opció d'adquirir les targetes multibany de 10 entrades.

Les tarifes per a la temporada de bany 2024 són les següents:

-Entrada de 7 a 13 anys de matí o tarda: 2,50 €
-Entrada general de 14 a 64 anys matí o tarda: 3,00 €
-Entrada per a persones de 65 anys o més i persones jubilades: 2,50 €. En el cas de les persones jubilades, caldrà que aquestes acreditin presencialment a la taquilla la seva condició abans per poder adquirir la seva entrada.
-Entrada general per a escoles i casals: 2,00 €
-Targeta multi bany de 10 usos: 25,00 €
-Persones amb discapacitat igual o superior al 33%: 2,50 €. En el cas d'aquestes persones s'haurà de presentar la targeta acreditativa de la discapacitat.

Per fer més fàcil i àgil l'accés dels usuaris i usuàries a les piscines municipals, les entrades es podran adquirir a través de la pàgina web www.terrassa.cat/piscines amb tres dies d'antelació al moment en què es vulgui entrar a la instal·lació i a partir de les 21 h.

A més, les entrades també es podran comprar a les mateixes taquilles de les piscines mitjançant pagament en efectiu o amb targeta de crèdit o dèbit.

Les persones que hagin adquirit una entrada prèviament i no puguin fer-ne ús, la podran anul·lar fins a dues hores abans del torn de bany que correspongui (màxim a les 8.30 h en torn de matí i les 13.30 h en torn de tarda). L'import de les entrades anul·lades passarà a un abonament moneder que podrà utilitzar-se en la compra de noves entrades.

D'altra banda, i com ja és habitual, de dilluns a divendres, es reservarà una part dels aforaments a garantir les activitats de casals d'estiu i campus esportius amb un terç de la capacitat disponible.


Horaris de matí i tarda

Amb l'objectiu de facilitar l'entrada al màxim nombre de persones i assegurar la rotació de banyistes, i tal i com ja s'ha realitzat en els darrers anys, s'establiran dos torns de bany, un de mati (de 10.30 a 14.10 h) i un de tarda (de 15.30 a 19.10 h). Els vestidors i lavabos de les instal·lacions estaran oberts de 10.30 h a 14.30 h durant el matí i de 15.30 a 19.30 h en horari de tarda per tal que els usuaris i usuàries disposin del temps necessari per utilitzar aquests serveis un cop finalitzat l'horari de bany.

Es manté la mesura introduïda l'any passat i per garantir una correcta utilització i facilitar A més, i per tal de facilitar la rotació a les zones de pícnic, les persones que vulguin fer ús de les taules situades en aquests espais hauran de fer reserva prèvia a qualsevol de les quatre piscines municipals. Les reserves es podran fer a la pàgina web www.terrassa.cat/piscines i es podrà disposar de la taula durant un temps màxim d'una hora a escollir entre les franges horàries disponibles (d'11 a 12 h, de 12 a 13 h i de 13 a 14 h durant el torn de matí o de 16 a 17 h, de 17 a 18 h i de 18 a 19 h durant el torn de tarda).

El servei de guarda-roba estarà disponible únicament per dipositar objectes de gran volum com ara neveres portàtils, bosses amb menjar o cascos. En cap cas es podran guardar bicicletes, vehicles de mobilitat personal o similars, que tenen uns espais habilitats fora del recinte de les piscines.

Per evitar possibles inconvenients es reforçaran els serveis d'atenció i informació amb l'objectiu de minimitzar les cues d'entrada i el temps d'espera per accedir a les instal·lacions.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Tuesday 21 May 2024 - 22:53:43 in Varios by Director