El Festival Sant Pere Sona reuneix 10 anys després als terrassencs Kansaths

·El grup, inactiu durant la darrera dècada, anuncia el seu retorn amb membres fundadors i nous integrants.

·Al llarg dels gairebé 25 anys de carrera, la formació ha actuat a gran part de la geografia catalana i ha editat 3 treballs discogràfics de factura pròpia.
·Mimetic Theory completa el doble concert davant del Mercat del Triomf, el proper divendres 17 de maig (22:30h).

La façana del Mercat del Triomf serà, una vegada més, l'escenari d'una nova edició del Sant Pere Sona!, la 16a, marcada pel retorn de la formació Kansaths, aturada desde fa deu anys per diversos motius. El grup Mimetic Theory completa un cartell essencialment rocker i enèrgic.

El grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere organitza des de l'any 2002 el Sant Pere Sona!, un esdeveniment que va néixer amb la intenció d'oferir als joves del barri una oferta fins aleshores nul·la dins de la Festa Major. El Festival s'ha caracteritzat sempre per oferir concerts de grups i músics terrassencs amb convidats foranis, en unes condicions tècniques professionals.

El doble concert de divendres 17 de maig (22:30h) s'emmarca dins de la 42a. Festa Major de Sant Pere anitzada també organitzada per l'entitat cultural i que discorrerà durant els dies 17, 18 i 19 de maig. Com és tradicional, el Sant Pere Sona! és un dels actes que obren la Festa Major.


Del Hard Rock al Happy Metal dels Kansaths

Els Kansaths van néixer l'any 1985 de la mà de 4 joves estudiants de l'Escola Pia de Terrassa: el Quim Serra (guitarra), el Paca Clotet (bateria), el Marc Samarra (baix) i el Jordi Raich (teclats). Després dels primers concerts, el grup evoluciona afegint un vocalista, en Joan Costa primer i, després, l'Albert Valero. Amb aquesta formació, comencen a enregistrar les primeres maquetes.

A partir del 1992, els canvis en el grup acaben amb l'entrada del baixista Santi Mas i del qui seria el vocalista definitiu del grup, l'Oscar Gamell. Durant aquesta època, enregistren Gràcies, Eva (Urantia Records, 1994), un debut discogràfic amb una ona hard rock en català. La cançó “Vola lliure” els fa situar com a finalistes en diversos concursos i “Llamp de Rock” es va utilitzar com a sintonia d'un dels programes musicals amb més audiència del moment: el 'Catacrack', de Catalunya Ràdio.

A partir de l'any 1995 comença una etapa molt prolífica i activa pel grup. Entren en diversos cirtuits musicals, actuen al Bam, al Mercat de Música Viva de Vic i fan nombrosos concerts per Catalunya. El 1997 Raich i Mas abandonen la formació i s'hi afegeixen en Jordi Martínez (guitarra) i en Roc Calvet (baix), que posteriorment seria substituit per en Roberto Nortes. Amb aquesta formació enregistren el seu segon treball, Parental Advisory (Temps Record 1999) en què adopten l'anglès com a idioma i fan un gir cap a un estil més eclèctic, combinant rock, funk i pop d'una manera molt personal. És l'època en què defineixen el seu estil com a “Happy Metal” de manera irònica, davant la insistència per etiquetar-los.

Al 2006, i amb nou guitarrista, en Genís Sobrado, el grup plasma la seva evolució personal i grupal en el seu tercer treball, Mono (Temps Record, 2006) sota una nova denominació, Cranky. Curiosament, aquell any, Cranky va ser un dels grups escollits del Sant Pere sona! celebrat al Pla de la Font de l'Apotecari.

Amb un nou bateria —Jordi Vergara—, Oscar Gamell i Quim Serra s'integren a la formació Naked en ple procés de producció d'un quart treball que mai veuria la llum. En aquell moment, diversos compromisos dels seus membres obliguen al grup a aturar la seva activitat indefinidament.


Membres originals i noves incorporacions

Deu anys després del seu darrer concert, els Kansaths tornen amb quatre membres de la seva formació clàssica: Oscar Gamell (veu), Roberto Nortes (baix), Paca (bateria) i Quim Serra (guitarra). A la nova formació, s'hi afegeixen dues incorporacions: Adrià Herbera (guitarra) i Miky Aranaz (teclat).

El grup té previst celebrar aquest retrobament amb alguns concerts que properament anunciaran.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 14 April 2019 - 20:49:59 in Varios by Director