Ciutadans (Cs) Terrassa reclama la retirada de la simbologia partidista de la façana de l'Ajuntament

·La regidora, Isabel Martínez, presenta una moció per a debatre aquest mes que recorda que els cartells i llaços grocs "vulneren els principis de neutralitat i objectivitat als quals està subjecta l'administració"


El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa presentarà una moció en el ple de setembre que reclama al consistori "retirar la simbologia partidista dels immobles de l'administració local". La regidora, Isabel Martínez, ha explicat avui en roda de premsa la iniciativa que pretén "mantenir la neutralitat institucional amb ple sotmetiment a la llei i al dret" en totes les dependències municipals. L'edil ha posat com a exemple els diferents cartells i llaços grocs que el GM d'ERC exhibeix des de fa temps en la façana de l'Ajuntament i que, segons l'edil, "traslladen una opinió partidista de determinats grups polítics municipals que no representen a la totalitat de la societat catalana".


Isabel Martínez ha assenyalat que "aquesta simbologia no té caràcter oficial i està associada únicament a una part de la ciutadania", per tant "no és representativa de tots els ciutadans i no ha de ser exhibida en immobles públics". La moció aclareix que la presència d'aquesta simbologia partidista en la seu consistorial o en qualsevol altre edifici municipal, "suposa la privatització de l'espai públic, d'ús comú, mitjançant l'ocupació permanent d'un bé públic per un element que representa una opció partidista".


En aquest sentit, Martínez ha recordat tant l'informe jurídic del mateix Ajuntament de Terrassa, emès al gener d'aquest any, com les diferents sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avalen la demanda de la formació taronja. "Posar elements partidistes en immobles de domini públic és un ús inadequat que vulnera els principis de neutralitat i objectivitat política als quals l'administració sempre està subjecta", ha advertit la regidora.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 23 September 2019 - 17:41:26 in Varios by Director