Ciutadans (Cs) Terrassa organitza un cicle de conferèncias sobre la violència psicològica contra les dones

·La regidora, Isabel Martínez, explica que la iniciativa s'emmarca en la campanya #NiUnaMés, que coincideix amb el Día Internacional contra la violència de Gènere

La regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Isabel Martínez, ha presentat avui en roda de premsa "un cicle de conferències que posen el focus en la violència psicològica", organitzat per la formació taronja. La iniciativa s'emmarca en la campanya contra les violències masclistes 2019 #NiUnaMés, que se celebra aquest mes coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere, el pròxim 25 de novembre. L'activitat, que es desenvoluparà a l'Aula Magna del Centre Cultural de Terrassa, consistirà en dues xerrades de psicòlegs especialitzats en maltractament psicològic i una tercera a càrrec de responsables de la Unitat d'Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa.

Isabel Martínez ha avançat que "la violència que més es produeix en la nostra societat és la psicològica", tema que centrarà la conferència amb la qual arrencarà l'activitat de Ciutadans divendres que ve, dia 15, a les 19 hores. Sota el títol "Maltractament psicològic. Una violència invisible", el psicòleg general sanitari i especialista en psicoteràpia, Xavier Oñate Pujol, explicarà qui la duu a terme, per què, les seves característiques, què és l'abús narcisista i quines són les conseqüències per a les víctimes.

La representant de Cs ha afegit que Omar Rueda Díaz, educador, psicoterapeuta i psicòleg serà el ponent de la segona conferència: "Cómo romper con el vínculo en el abuso narcisista", que tindrà lloc el divendres 22 de novembre, també a les 19 hores. Martínez ha assenyalat que, entre els aspectes que es tractaran, destaquen l'abús invisible i el vincle traumàtic que es crea en relacions de maltractament, a més de com enfortir a les víctimes perquè surtin d'una relació d'abús.

El cicle es tancarà el dia 28, a les 18 hores, amb la conferència "La Unitat d'Atenció a la Víctima de la Policia Municipal de Terrassa". El sergent Jordi Marin Santos i la membre de la UAV Mari Cruz Blanco Carujo explicaran els serveis d'assessorament, recollida de denúncies, seguiment i acompanyament de les dones i la protecció que realitza la Policia Municipal a les víctimes de violència masclista. Finalment, Martínez ha insistit en "la importància de campanyes com #NiUnaMes per a "sensibilitzar sobre problemes encara per resoldre com és la violència de gènere que continuen sofrint tantes dones", i ha agraït "la labor de les persones i entitats que treballen per a ajudar a aquestes víctimes".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 13 November 2019 - 20:30:31 in Varios by Director