Zucchero , Metheny , Satriani i la nova escena local, estrelles del nou Guitar BCN

El retorn de Zucchero, la megaestrella italiana, que debutarà al Palau de la Música Catalana, el referent de la guitarra jazzística Pat Metheny i l’inimitable Joe Satriani, que rebrà la púa d’or del festival, amb els seus estratosfèrics puntejos de rock dur que han creat escola, son només alguns dels plats forts de la programació . D’altra banda, elsmítics Jethro Tull arriben a la presentació oficial del festival amb l’aforament complet.


MUSIQ LOVERS

Fidel a la seva cita anual, el Guitar BCN torna amb una programació polièdrica carregada de propostes per a tots els públics, vinculades per la qualitat i el desig d’ubicar cada concerten el millor espai per gaudir-ne -12 sales diferents en aquesta edició- . El cartell per 2020, com és habitual, inclou grans noms, perles per gaudir i per re-descobrir i suport als artistes locals. Amb un pressupost de més d’un milió i mig d’euros , el festival - premi ARC al millor festival musical a Catalunya- espera arribar a les 60.000 entrades venudes.


MUSIQ BCN

L’aposta per la nova escena local del Guitar BCN no es queda en paraules boniques i es demostra amb xifres: el 50% de l’aforament global del festival es vendrà amb propostes d’aquí: les presentacions oficials dels nous treballs d’Els Amics de Les Arts i Carlos Sadness, Nil Moliner a Razzmatazz (que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides i presenta nou concert al Sant Jordi Club), el debut en directe de Suu o el concert especial de final de gira d’Arnau Griso aglutinen la meitat de les entrades disponibles. “Després de tants anys de suport decidit, estem molt satisfets que els grupssorgits de la escena local ja representin més de 25.000 entrades venudes, quasi el 50% de les vendes del festival.” Joan Roselló , director de TheProject , organitzadors del Guitar BCN.


WE LOVE MUSIQ

El festival també presenta un bon grapat de noms que faran les delícies dels oients més inquiets, com la brasilera Bebel Gilberto o el clàssic Pablo Milanés, l’incombustible soulman Lee Fields i la presentació del nou treball de Kevin Johanssen. Noa i Eleftheria Arvanitaki, dives indiscutibles de les músiques del món, aporten el toc global i exòtic. D’altra banda, Erlend Øye -Kings of Convenience, Whitest Boy Alive-, el debut de Danny Ocean, el duet acústic The Milk Carton Kids i els sedosos Nouvelle Vague aporten el necessari toc de contemporaneïtat.


MUSIQ EVERYWHERE

Nous clàssics de l’escena espanyola com Los Secretos -que inauguraran el certamen el 25 de gener al Gran Teatre del Liceu amb un concert antològic de 40 anys de trajectòria- i Coque Malla, el projecte Dancetería (Miss Caffeína + Varry Brava), el pop independent de Xoel López, d’El Kanka i de Second, el concert familar amb Chumi Chuma o els debuts al festival de Gabriela Richardson o María Peláe són nomes alguns dels concerts que completen una programació espectacular.

+ Info i venda d'entrades:
www.guitarbcn.com

Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 02 December 2019 - 17:44:32 in Varios by Director