El Centre Cívic President Macià acollirà divendres la campanya d'estiu de donació de sang

L'Ajuntament ha ofert aquest espai municipal al Banc de Sang i Teixits per garantir les donacions durant el període de vacances

imatge de la campanyaL'Ajuntament de Terrassa se suma al conjunt de municipis que han ofert espais públics al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) per garantir les donacions de sang durant el període de vacances. El Consistori ha cedit al BST el Centre Cívic President Macià (rambla Francesc Macià, 189) per a una jornada de donació.

La jornada es desenvoluparà el proper divendres, 10 de juliol, de 10 a 15 h i de 17 a 20 h. Per participar-hi, cal demanar cita a través del web www.donarsang.gencat.cat.

Amb la reactivació de les operacions i tractaments ajornats durant els darrers mesos, la necessitat actual és de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya. És per això que l'Ajuntament i el BST fan una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries per als pacients dels hospitals un cop superat l'estat d'alarma. Des del 14 de març fins a dia d'avui s'han fet 2.597 donacions de sang i 271 de plasma a Terrassa, esdevenint la quarta ciutat de Catalunya amb més donacions, amb una mitjana de més de 10.000 donacions anuals.

Donació amb mesures de seguretat

El Banc de Sang garanteix les mesures de prevenció i seguretat a les persones que assisteixin a la jornada de donació. Entre altres mesures, els donants disposaran de gel esterilitzant en arribar a l'espai, hauran de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tindran a la seva disposició un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari previ a la donació.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 08 July 2020 - 12:07:57 in Varios by Director