La Síndica de Sabadell demana a l’Ajuntament que habiliti de forma urgent una plaça d’aparcament per una ciutadana amb discapacitat que fa més d’un any que l’espera

L’actuació de la Síndica s’ha produït després de la queixa d’una ciutadana amb discapacitat, que al juny de l’any passat va sol·licitar una reserva nominativa d’aparcament pròxima al seu domicili, ja que a la seva zona de residència hi ha molts problemes d’estacionament.

Després de vàries instàncies, la resposta de l’Ajuntament va ser que es duria a terme en funció de la planificació dels treballs del servei, però sense concretar dates ni terminis.

A data d’avui, 14 mesos després de la sol·licitud, la ciutadana continua patint el periple de buscar aparcament i haver de fer llargs desplaçaments per arribar a casa o per anar a buscar el cotxe. En aquest sentit, la Síndica considera que s’està produint una discriminació per la seva condició de persona amb mobilitat reduïda, i així ho ha fet arribar a l’Ajuntament.

La Síndica ha recordat també que les persones amb problemes de mobilitat, tenen dret a sol·licitar una reserva d'aparcament pròxima al seu domicili, lloc de treball o lloc d'estudi, amb gratuïtat sobre l'import de les taxes, i considera inacceptable que hagi transcorregut un any, sense que s’hagi procedit a executar les mesures oportunes per fer efectiva la reserva nominativa de la plaça.

La síndica de Greuges, Eva Abellan, ha acabat dient “S’ha fet palès que, tristament, a l’Ajuntament de Sabadell manquen procediments clars, establerts, i regulats per a molts temes, i és, en aquest sentit, que també he recomanat en aquest cas, que es reguli el procediment per l’obtenció d’aquestes reserves d’aparcament per a persones amb discapacitat, mitjançant Ordenança”. Considera que “si es fixen els terminis de sol·licitud i execució, es garantiran els drets de la ciutadania, i casos com els d’aquesta ciutadana no es tornaran a produir”.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 04 September 2020 - 10:52:31 in Varios by Director