L'Ajuntament i el Departament de Salut intensifiquen les mesures per frenar la Covid-19 a Terrassa

Es faran cribratges porta a porta a les zones en qu猫 s'ha detectat un augment dels contagis i s'incidir脿 en la formaci贸 i conscienciaci贸 de la ciutadania

Arran de detectar un augment de contagis en alguns punts de la ciutat, l'Ajuntament de Terrassa i el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han establert una estrat猫gia conjunta en la lluita contra la Covid-19 basada en la intervenci贸 comunit脿ria per controlar amb rapidesa i en zones espec铆fiques la transmissi贸 del virus. Avui s'ha iniciat una actuaci贸 que consisteix a fer proves PCR porta a porta en alguns edificis de l'脿rea d'influ猫ncia del CAP Terrassa Est de la ciutat, amb l'objectiu de detectar casos positius asimptom脿tics en aquesta zona, amb una alta incid猫ncia de casos detectats. Es tracta d'una acci贸 preventiva dirigida a frenar l'expansi贸 del virus i trencar les possibles cadenes de transmissi贸 comunit脿ria. El pr貌xim dia 14 es far脿 tamb茅 una intervenci贸 comunit脿ria porta a porta en una zona delimitada del Centre d'Atenci贸 Prim脿ria (CAP)Terrassa Oest.

Els resultats de la PCR estaran disponibles en unes 48h a l'aplicaci贸 La Meva Salut i, a m茅s, s'enviar脿 un SMS als casos negatius i es contactar脿 per tel猫fon amb els casos positius per donar-los la informaci贸 oportuna dels passos a seguir. Aquest sistema de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensi贸 del virus, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el m脿xim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten s铆mptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva fam铆lia, amics i altres persones del seu entorn. Cal fer 猫mfasi en la import脿ncia de fer l'a茂llament que determinin els professionals sanitaris en cada cas. Aquestes actuacions estan impulsades pel Departament de Salut, amb la col路laboraci贸 de l'Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, M煤tua Terrassa i el Servei de Vigil脿ncia Epidemiol貌gica del Vall猫s.

D'altra banda, l'Ajuntament intensificar脿 la campanya d'informaci贸 i conscienciaci贸 en aquestes zones per tal que la ciutadania pugui tenir tota la informaci贸 al seu abast. Es faran formacions i es penjaran cartells a les comunitats ve茂nals sobre el protocol de protecci贸 i les mesures que s'han de prendre davant d'un resultat positiu en el test PCR o el contacte directe amb alguna persona que tingui el coronavirus. L'Ajuntament de Terrassa tamb茅 intensificar脿 les accions del servei d'atenci贸 a domicili per garantir que les persones que han de fer a茂llament no hagin de despla莽ar-se per anar a comprar i es refor莽aran els Serveis Socials per detectar i fer seguiment dels casos que poden estar m茅s exposats a la Covid-19.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Friday 09 October 2020 - 19:17:00 in Varios by Director