Ciutadans (Cs) insisteix en la necessitat de reforçar el servei d'autobusos de Terrassa

El portaveu, Javier González, recorda que la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, "va tombar la nostra proposta el mes passat sense donar explicacions i la situació ha empitjorat"


Javier González, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, ha presentat una proposta per a "reforçar el servei de transport urbà de TMESA durant tot el curs escolar o fins que finalitzin les mesures higienicosanitàries implantades per la crisi de la Covid-19". La iniciativa proposa, entre altres aspectes, que després de la incorporació de cinc noves unitats de transport al servei, "no es tramiti la baixa de cap vehicle de la flota perquè puguin ser utilitzats com a reforç puntual en línies i horaris de màxima concentració passatgers", ha apuntat el regidor de Cs.

Javier González ha afegit que la formació taronja sol·licita que el consistori realitzi "un estudi detallat de l'impacte de l'inici del període escolar en l'ocupació dels autobusos en totes les línies" del municipi per a presentar els resultats en la pròxima Comissió de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament. A més, el portaveu reclama que es faci "una revisió periòdica dels protocols sanitaris", i que s'impulsi "una campanya informativa per a incentivar l'ús del transport públic com mitjà segur durant la pandèmia".

El responsable local de Ciutadans ha recordat que la seva formació ja va presentar una iniciativa en aquest sentit en una Junta de Portaveus al setembre, però la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, "va tombar la nostra proposta el mes passat sense donar explicacions i el servei ha empitjorat des de llavors". González ha aclarit que ara presentaran una moció al ple perquè "ens arriben més queixes i preocupació de molts usuaris per la qualitat higienicosanitària del transport públic urbà a la nostra ciutat", sobretot des que van augmentar els viatgers per l'inici del curs escolar.

El portaveu de Cs ha conclòs que "és imprescindible reforçar el nombre de vehicles en determinades línies i horaris en els quals s'arriba a l'aforament complet per a preservar la salut dels joves i de la resta d'usuaris del servei d'autobusos". En una primera anàlisi del Grup Municipal, s'han detectat problemes per excés de demanda en les parades d'alguns centres educatius corresponents a les línies 1 (Hospital), 2, 7, 8 i 9, coincidint amb les franges horàries d'entrada i sortida dels estudiants.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 22 October 2020 - 09:39:53 in Varios by Director