L'antic carrer de Josep Tapiolas passa a anomenar-se carrer de les Cosidores

La Comissió del Nomenclàtor també ha posat nom a quatre espais públics de la ciutat

Vista aèria TerrassaLa Comissió del Nomenclàtor d'Espais Públics de Terrassa, adscrita a la regidoria de Cultura, ha decidit diversos canvis en el Nomenclàtor de la ciutat que s'han fet efectius a través de dos decrets signats per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, amb dates 21 i 25 de gener de 2021. Concretament, i amb data 21 de gener, s'ha decidit anomenar carrer de les Cosidores el carrer que fins ara constava al Nomenclàtor com a carrer de Josep Tapiolas, en homenatge a les cosidores d'errades, un ofici de la indústria tèxtil desenvolupat per una gran part de dones de la ciutat.

En aquest decret també es recull que la zona verda ubicada al costat de la seu de l'Esplai de Guadalhorce passi a anomenar-se placeta de la Diversitat, nom que va ser escollit pels infants de l'esplai durant una activitat d'Aprenentatge i Servei que es va dur a terme el mes de maig de 2019.

Per últim, el decret també inclou la denominació de placeta del Centre Mèdic per a l'espai situat entre els carrers del Puig Novell, Sant Quirze i Baldrich, en honor a l'edifici de Josep Maria Coll i Bacardit que era situat a l'immoble del carrer de Sant Quirze, número 2, inaugurat el 1916 i enderrocat els anys 50, malgrat l'oposició ciutadana.

D'altra banda, i amb data 25 de gener de 2021, es decreta posar el nom de Hedy Lamarr a la plaça de la zona universitària, situada al carrer de Colom, en honor a la científica i inventora d'un sistema de codificació secreta de transmissions de ràdio que va ser utilitzat més tard per a la telefonia mòbil i les xarxes sense fils (wifi). El nom de Hedy Lamarr va sorgir d'un procés de votació popular en el que va participar la comunitat universitària de Terrassa, que podia triar entre cinc propostes, totes noms de pioneres especialment destacades en l'àmbit científic.

Finalment, aquest darrer decret de 25 de gener de 2021, també ha recollit la denominació de passatge de Castelló, municipi i província del País Valencià, a les escales i l'espai públic situat entre els carrers d'Àlaba i de Ciudad Real.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 05 February 2021 - 18:04:04 in Varios by Director