2a Jornada del cicle divulgatiu sobre l´esclerosi múltiple organitzat per Avan Neurologia

·La 2a taula rodona virtual tindrà lloc el 24/03 i estarà dedicada a “Com viure amb l’Esclerosi Múltiple”.

·El cicle comptarà amb la participació dels centres hospitalaris de referència de la comarca i la col·laboració de Laboratorios Merck.


L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia neurodegenerativa i crònica del sistema nerviós central, sovint generadora de discapacitat. Els símptomes acostumen a presentar-se en brots, que poden deixar seqüeles i discapacitat.

Segons CanalSalut*, acostuma a afectar persones d’entre 20 i 40 anys. La supervivència és d’uns trenta anys, ja que menys del 10% de les persones afectades moren com a conseqüència directa de l’esclerosi múltiple. Tot sovint aquesta supervivència és amb discapacitat, sobretot en els casos més greus.

Segons les dades epidemiològiques, a Catalunya la prevalença d’aquesta malaltia se situa entre 40-60 persones per 100.000 habitants, encara que un estudi recent incrementa aquesta xifra fins a 91 persones per 100.000 habitants. Afecta prop del doble de dones que d’homes.

Des de l’AVAN i amb la col·laboració dels laboratoris Merck, oferim un cicle divulgatiu sobre EM dirigit a totes aquelles persones afectades i el seu entorn més proper. Volem donar més visibilitat a la malaltia, sobretot a la zona del Vallès Occidental, comptant amb tres dels hospitals de referència: Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Hospital Universitari Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari del Terrassa.

Les jornades, de caire multidisciplinar, pretenen donar veu als diferents àmbits implicats en l’EM, des del moment del seu diagnòstic, al seu abordatge terapèutic fins la vivència i integració en el dia a dia. Així, compten amb una taula rodona, amb la presència a cada jornada de diversos professionals de referència dels principals hospitals de la comarca i un pacient-familiar que pugui donar la seva perspectiva, convertint-lo en un element molt important en tot el cicle. La temàtica de les tres jornades és:

24MARÇ 2021 | Com viure amb l’EM

JUNY 2021 | Integració social, laboral i personal després del diagnòstic

El dimecres 24, a les 18h. la jornada comptarà amb la participació de:

Mariona Hervàs

Neuròloga especialista en esclerosi múltiple del Parc Taulí

Júlia Pardo

Servei de farmàcia Mútua de Terrassa

Izan Gonzalez

Afectat d'esclerosi múltiple

Meritxell Salguero

Fisioterapeuta de l'AVAN

Sílvia Ramos

Neuropsicòloga de l'AVAN i moderadora de l'esdeveniment

INSCRIPCIÓ PRÈVIA:

https://forms.gle/a8ztVmLLw7vhnSk58
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Sunday 21 March 2021 - 09:28:02 in Varios by Director