L'Ajuntament de Terrassa impulsa un estudi sobre la fossa comuna de la Guerra Civil

El Consistori ha rebut una subvenci贸 estatal per a actuacions en l'脿mbit de la mem貌ria democr脿tica

L'Ajuntament de Terrassa impulsa un estudi sobre la fossa comuna de la Guerra CivilL'Ajuntament de Terrassa, a trav茅s del programa de Mem貌ria Democr脿tica, impulsar脿 tasques d'estudi hist貌ric i documentaci贸 sobre la fossa comuna de la Guerra Civil que hi ha a la ciutat. El Consistori hi destinar脿 3.000 鈧 procedents d'una subvenci贸 del Ministeri de la Preside虁ncia, Relacions amb les Corts i Memo虁ria Democra虁tica, rebuda a trav茅s de la Federacio虂 Espanyola de Municipis i Provi虂ncies.

L'objectiu d'aquest estudi 茅s avan莽ar en el coneixement de la fossa o fosses de la Guerra Civil a Terrassa, at猫s que ni tan sols se sap del cert si n'hi ha una o m茅s d'una, ni se sap si totes les persones que hi van ser enterrades estan identificades. Es t茅 const脿ncia de dues actuacions a la fossa comuna despr茅s de la guerra, una al 1941 i una altra al 1958, per a traslladar algunes restes al Valle de los Ca铆dos, per貌 no hi ha const脿ncia d'actuacions posteriors ni registres plenament fiables. A dia d'avui s'estima que hi ha enterrades al voltant d'un centenar de persones, civils i militars, d'ambd贸s b脿ndols, per貌 no hi ha estudis definitius.

La regidora de Mem貌ria Democr脿tica, Ona Mart铆nez, afirma que "aquest 茅s un pas m茅s en la l铆nia d'accions recents com l'estudi sobre el cost hum脿 de la Guerra Civil a Terrassa, presentat a principis d'any, per貌 volem seguir avan莽ant en aquest cam铆 i, en la mesura que sigui possible, avan莽ar cap al ple coneixement dels fets, per just铆cia i per respecte a les v铆ctimes de la guerra".

L'Ajuntament va conc贸rrer a una convocat貌ria de subvencions del Ministeri de la Preside虁ncia, Relacions amb les Corts i Memo虁ria Democra虁tica que t茅 per objecte financ抬ar actuacions que portin a terme els ajuntaments per a la recerca, localitzacio虂, exhumacio虂 i identificacio虂 de persones desaparegudes en fosses de la guerra civil i el franquisme.

Els estudis es duran a terme gr脿cies a la col路laboraci贸 del Centre d'Estudis Hist貌rics de Terrassa. M茅s endavant, en funci贸 dels recursos disponibles, es faran tamb茅 tasques de geolocalitzaci贸 i prospecci贸. En cas que s'arribin a plantejar intervencions de prospecci贸 o, arribat el cas, d'exhumaci贸, l'Ajuntament es coordinaria amb la Generalitat de Catalunya, que 茅s l'administraci贸 que t茅 aquesta compet猫ncia.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Wednesday 31 March 2021 - 11:07:55 in Varios by Director