Tot per Terrassa reclama que l’Estat bonifiqui empreses i comerços per implementar mesures d’estalvi energètic i també reivindica l’obertura d’oficines de la Seguretat Social

● La formació de l’alcalde Jordi Ballart demanarà que el Govern de l’Estat creï línies d’ajut i bonificacions fiscals perquè comerços i empreses puguin implementar millores energètiques

● Tot per Terrassa també sol·licita que el PSOE retiri l’esmena al projecte de llei de Benestar dels Animals amb la que volen excloure els gossos emprats en activitats específiques, com la caça, del seu àmbit d’aplicació


Tot per Terrassa (TxT) proposarà en el ple municipal de setembre que l’Ajuntament demani al Govern de l’Estat la creació de línies d’ajut, subvenció, préstec i les bonificacions fiscals necessàries per a empreses, comerços i pimes perquè puguin implementar les mesures d’obligat compliment d’estalvi energètic.

El Govern estatal va adoptar aquest estiu mesures d’obligat compliment en línia amb els acords europeus d’estalvi energètic per afrontar les possibles conseqüències d’un tall del subministrament de gas de Rússia cap a la Unió Europea com a resposta a les sancions que la UE aplica sobre Rússia com a mesura de pressió per acabar amb la invasió d’Ucraïna.

L’estalvi energètic es contempla com la via més ràpida i econòmica d’afrontar l’actual crisi energètica, per reduir l’elevat import de les factures que pateixen empreses, pimes, autònoms, comerços, ciutadania i administració pública i per lluitar contra el canvi climàtic. Aquestes mesures, assenyala Tot per Terrassa, són necessàries, però també desperten angoixes a una societat encara no recuperada de la crisi econòmica del 2008, de la recent pandèmia i de l’actual inflació. En aquest escenari, assumir les mesures d’estalvi energètic suposa uns costos afegits que molts negocis i empreses no poden assumir en condicions.

Cobertura d’urgència per tramitar prestacions i pensions


En una altra proposta, es vol instar també al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions que obri el major nombre possible d’oficines de la Tresoreria General de la Seguretat Social adequant-se al nombre d’habitants de la ciutat.

També es reclama que les plataformes de cita prèvia s’adeqüin per no deixar ningú sense data, a més de comptar amb un telèfon o correu electrònic d’emergència des de cada delegació per donar cobertura a urgències en matèria de prestacions i pensions que tenen terminis legals.

Igualment, es sol·licita que la ciutadania també pugui accedir presencialment a les oficines de la Seguretat Social.

Terrassa compta actualment amb dues oficines. Una, una administració de la TGSS a la carretera de Castellar, i una altra d’atenció de l’INSS (Institut Nacional de Seguretat Social) l’avinguda de l’Abat Marcet. Actualment és literalment impossible obtenir cites prèvies a la ciutat de Terrassa, un fet que provoca sensació d’indefensió entre la ciutadania, que s’ha de desplaçar a altres localitats. A això cal afegir-hi el tancament per obres que encara dificulta més poder tramitar gestions, especialment aquelles més urgents.

Protegir tots els gossos per igual contra el maltractament


Una Proposta de Resolució de Tot per Terrassa en aquest ple també vol demanar al PSOE que retiri l’esmena al projecte de Llei de Protecció, Drets i Benestar dels Animals, ja que pretenen excloure als gossos emprats en activitats específiques, com poden ser els gossos de caça, de seguretat, d’activitats esportives o de pasturatge. La formació de Ballart, que va crear una regidora de Benestar Animal en aquest mandat, considera que el PSOE ha de retornar al sentit comú en matèria de benestar animal i deixar de fer el joc a lobbies de pressió política.

Tot per Terrassa considera que aquesta diferenciació no se sustenta per enlloc i que desvirtua l’esperit de la llei, alineant-se amb el punt de vista de polítiques conservadores i cedint a les demandes de lobbies, especialment, de l’àmbit de la caça i que prioritzen interessos econòmics als ètics en matèria de benestar animal.

Des de TXT creuen que el que ha de prevaldre és que tots els animals estiguin protegits per igual contra el maltractament, que tots tinguin la mateixa cura i protecció i que els titulars hagin de complir les mateixes obligacions. Un govern progressista i animalista no pot permetre que hi hagi gossos de primera i gossos de segona, gossos als que cal protegir i gossos que poden quedar desprotegits i a criteri d’una promesa de futura llei, per ara inexistent.

Les entitats animalistes de rescat denuncien que els casos de maltractament i abandonament al nostre país que afecten a gossos de caça son massa elevats i estan directament vinculats a l’excessiva permissivitat de l’administració, de manera que una esmena com la que pretén el PSOE només serviria per incrementar el patiment d’aquests gossos, la continuació de la cria indiscriminada i la permissió de la no protecció pel sistema legal espanyol.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 29 September 2022 - 13:11:38 in Varios by Director