Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Terrassa es compromet a millorar la mobilitat dins la ciutat, connectant-la millor amb les ciutats de l’entorn i, sobretot, fent més àgil i amable la mobilit

Per aconseguir aquest objectiu, els republicans plantegen fer de l'Avinguda del Vallès un eix neuràlgic ple de vida a la ciutat, més amable per les persones i més àgil per als cotxes, alhora que es comprometen a allargar el centre, connectant-lo de la Plaça del Progrés amb la universitat, unint el pàrquing de la Plaça Vella amb el del Portal de Sant Roc.

En una presentació feta a la cruïlla de la carretera de castellar amb l’Avinguda Vallès, el regidor Pep Forn ha abordat el Pla de mobilitat de Terrassa, “que ha caducat i l’hem d’actualitzar per a posar fil a l’agulla des del primer moment i fixar al calendari les inversions necessàries. “ per a donar resposta urgent dins una planificació local a problemes concrets: “El col·lapse als carrers Gal·lileu i Arquímedes demostra que no es poden aplicar solucions parcials i aïllades, sinó que cal fer un disseny global, molt ben pensat i coherent. En cap cas anar fent cops de timó.”

Per la seva banda, Àlex Aranda, el candidat de jovent, ha emmarcat la mobilitat dins un concepte d’inclusió i cohesió social: “Per a tenir una ciutat inclusiva hem de tenir una mobilitat amable que tingui en compte a tothom, a la gent que va a peu, a la gent que fa servir el transport públic i també a la gent que ha de fer servir el cotxe privat.”

Finalment, la cap de llista Ona Martínez ha marcat els objectius a curt i mig termini: “D’aquí 10 anys, l’Avinguda del Vallès ha de deixar de ser una cicatriu a la ciutat per passar a ser l’eix símbol de la mobilitat sostenible que connecti la zona de baixes emissions amb les vies de gran capacitat. Una via més amable per les persones, amb més verd i més àgil per als cotxes. Una via que sigui centre neuràlgic de vida per als barris de l'entorn. Esquerra de Terrassa presentem una bateria de propostes per als propers quatre anys que van des del nucli de la ciutat cap a la connexió amb les ciutats de l’entorn, els grans eixos de mobilitat del país i Barcelona. On sigui possible tenir diverses opcions de transport.”

I ha assumit el compromís de posar d’acord les diferents administracions públiques per a executar les solucions tècniques més adients per a la mobilitat a la nostra ciutat, com ara duplicar la capacitat del transport públic amb les ciutats del voltant, especialment a la línia R4, que “ha de donar el servei necessari i raonable tant cap a Barcelona com a l’eix Manresa- Lleida, i que també ens ha de connectar amb el Baix Llobregat, l’Autònoma i al Vallès Oriental per la via de la R8”.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 15 May 2023 - 19:20:40 in Varios by Director