Miquel Sàmper:"Governarem dialogant amb totes les administracions i sense judicialitzar els problemes a resoldre"

• “Els exemples de les rieres i la gestió de la ventada demostren com s’han fet les coses des del govern socialista i Iniciativa i com no les farem nosaltres”.
• “Sàmper Terrassa” ha denunciat actuacions indegudes de difusió de propaganda electoral per part de la candidatura de Jordi Ballart, ja denunciades públicament per ciutadans.


Miquel Sàmper i Rodríguez, candidat per Convergència i Unió a l’alcaldia de Terrassa, i Francesc Gambús, diputat al Parlament Europeu, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per exposar la proposta de gestió eficient per a una ciutat segura i mediambientalment sostenible.
L’eurodiputat Francesc Gambús ha esmentat el triangle de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les ciutats. “Terrassa ha de tenir una sostenibilitat econòmica que ha de permetre poder ser sostenibles socialment i alhora mediambientalment”. Gambús ha afirmat que “si funciona aquest triangle, Terrassa podrà créixer econòmicament, si hi ha feina hi ha capacitat de donar servei a la gent, i alhora sostenibilitat mediambiental.”
Per la seva banda, Miquel Sàmper ha posat de manifest que la riera va ser construïda a l’any 1962 per evitar una nova riada com la d’aquell any, amb més de 200 morts. Però que “avui, només hi ha vegetació en aquesta riera, i a més està plena d’arbres caiguts degut al tràgic episodi de la ventada del passat mes de novembre”. “Aquests dos exemples, el de la riera i el de la ventada, demostren com s’han fet les coses des de l’Ajuntament, i com no les farem nosaltres”.
Actualment, la riera està en un judici contenciós entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua, per delimitar qui és el responsable de la neteja de les rieres. Miquel Sàmper, des de la seva experiència professional com a advocat i expresident de l’Advocacia Catalana, ha posat de manifest que “hi ha prou elements jurisprudencials dels tribunals que diuen que això és responsabilitat de l’Ajuntament. Com el cas de Blanes, on els tribunals van dir que la responsabilitat és del municipi on està la riera, o el cas de Salamanca.”
“El govern bipartit de socialistes i Iniciativa en un clar exemple de voler judicialitzar sempre els conflictes, ens manté aquestes dues rieres totalment plenes de vegetació”; i això significa que pot passar que “si Terrassa patís cinc o sis dies de pluja continuada i el terra de les rieres no drenés l’aigua i després vingués una pluja torrencial en una tarda, provocaria una desgràcia natural.” Sàmper afirma amb contundència que “és una exercici d’irresponsabilitat i no ho poden pagar els terrassencs. La Diputació volia donar diners a l’ajuntament per netejar les rieres; però l’ajuntament ha preferit anar a judici. Ara hem d’esperar la sentencia del tribunal.”
A la riera també s’hi localitzen els efectes de la ventada, on Terrassa va ser fortament colpejada. En un ple celebrat al consistori es va dir que “la Diputació ens havia maltractat en comparació amb l’ajuntament de Sabadell, que havien rebut 500.000 euros i nosaltres havíem rebut uns 90.000 euros”. El nostre grup municipal va fer la gestió i va descobrir que l’Ajuntament no havia complert el protocol establert. “El nostre alcalde va demanar per carta breu una memòria només del que era la massa forestal, i malauradament és molt més cara la massa urbana i això no hi constava a la carta.”
CiU en saber això va actuar. Dos mesos desprès que l’alcalde enviés la carta; el passat 23 d’abril va haver-hi una comissió d’urbanisme, en la qual es va comentar que no existia tal resolució. “El 24 d’abril vam fer una roda de premsa explicant aquest tema. Ara tots sabem que l’Ajuntament ha sol•licitat, en base a la sol•licitud que negaven i que van trigar dos mesos a llegir al BOE, el protocol a la Diputació de Barcelona perquè subvencioni tots els danys que hagi patit la ciutat de Terrassa, com han fet a Sabadell.”
“Són dos exemples, que fan arribar a la ciutadania una missatge que les coses s’estan fent malament. Que aquests 36 anys de govern ens porten a la desídia, al desencant, a la manca d’interès, i que poden passar moltes coses, com un possible desbordament de la riera, per no voler ser persones que utilitzin el diàleg o la negociació amb les altres administracions.” “Moltes de les coses que passen a l’Ajuntament de Terrassa es podrien evitar i moltes de les coses que no s’estan fent es podrien fer al consistori”, ha reblat Sàmper assegurant que aquesta serà la forma de governar si els terrassencs fan confiança al seu equip.
A més, Sàmper ha exemplificat un últim i recent exemple de mala pràctica política, corresponent a les presents eleccions municipals. “Sàmper Terrassa” ha denunciat que s’estiguin utilitzant edificis públics, com el Conservatori de Música, on membres del PSC reparteixen propaganda electoral aprofitant la seva posició professional en aquests organismes, que són de tots. Sàmper ha finalitzat afirmant que “això és joc brut que no es pot permetre en unes eleccions en ple segle XXI. És una mostra més de caciquisme i de pensar que l’Ajuntament és seu i no la casa del poble i de tots els terrassencs, com la volem nosaltres”.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Saturday 16 May 2015 - 16:56:58 in Varios by Director