Ciutadans (Cs) Terrassa sol·licita a l'Ajuntament l'organització d'un acte oficial per commemorar el 40 aniversari de la Constitució de 1978

·El regidor, David Aguinaga, assenyala que la ciutat "no pot quedar al marge" d'una efemèride que "ha permès el període més llarg de pau i estabilitat en la història d'Espanya"

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha proposat que el consistori local "organitzi un acte oficial de commemoració del 40 aniversari de l'aprovació de la Constitució espanyola de 1978". A més, la formació taronja ha sol·licitat que "es difongui entre la ciutadania de Terrassa aquesta efemèride a través de conferències o exposicions públiques". L'objectiu és "celebrar el pròxim 6 de desembre la vigència d'un text que ha permès el període més llarg de pau i estabilitat de la història d'Espanya", ha assenyalat l'edil de Cs.

David Aguinaga ha recordat que "40 anys de l'actual Constitució suposen un fet històric i sense precedents al nostre país", ja que els anteriors textos constitucionals tenien "una durada efímera perquè eren fruit de canvis de règim i es feien ignorant a una part important de la població". El regidor de la formació taronja ha afegit que "va ser un moment clau en la transició política a la democràcia" i "un text fruit d'un esperit de diàleg i consens, debatut per ponents sorgits d'unes eleccions democràtiques i sotmès a més a votació popular" en un referèndum que es va saldar amb un 87,9% de vots a favor en tota Espanya (xifra que va ascendir al 90,5% a Catalunya).

Per tot això, "Terrassa no pot quedar al marge de les celebracions que s'organitzaran en tot el territori", ha apuntat Aguinaga. La proposta de Cs, que es presentarà a la Junta de Portaveus, no oblida que "40 anys són un moment per reflexionar sobre les possibles actualitzacions o reformes que s'haurien de realitzar" però també "per sentir-nos orgullosos del camí fet fins ara".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Monday 08 October 2018 - 14:25:55 in Varios by Director