Tot per Terrassa i ERC-MES signen l'acord que els permetrà governar junts

Tot per Terrassa i Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres han signat aquesta tarda l'acord de línies estratègiques que els permetrà governar la ciutat els propers 4 anys.

La signatura s'ha fet a la plaça Rector Homs, davant les Esglésies de Sant Pere, amb la presència dels dos caps de llista, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) i Isaac Albert (ERC-MES). Durant els dos parlaments, Ballart i Albert han estat acompanyats dels altres 13 regidors i regidores que formaran part del nou govern.

Així doncs, Tot per Terrassa i ERC-MES sumen majoria absoluta al ple municipal de Terrassa (15 de 27 regidors). Per tant, Jordi Ballart s'assegura la investidura com a alcalde aquest proper dissabte.

ACORD PER TERRASSA
Les eleccions del 26 de maig de 2019 esdevenen un punt d’inflexió històric per la ciutat de Terrassa. La ciutadania ha votat canvi, apostant clarament a les urnes per formacions polítiques que han fet d’aquest canvi i d’una nova forma de fer política la seva prioritat amb l’objectiu de retornar a la ciutat la il·lusió i l’impuls que necessita i es mereix. Els resultats han estat clars i han dibuixat noves majories que demanen un projecte de ciutat fort que entomi les necessitats de la ciutadania de Terrassa.

Aquest és un Acord de Govern entre TOT PER TERRASSA i ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – MOVIMENT D’ESQUERRES. Un acord fet des de i per a Terrassa. Perquè compartim un compromís amb la ciutat. Un compromís que passa indestriablement per creure en el poder transformador de la política municipal per desenvolupar tot el potencial de la ciutat i impulsar un projecte on el present, el futur i la realitat de les terrassenques i els terrassencs se situïn al centre de les polítiques públiques.

Terrassa necessita un govern amb una majoria estable i amb capacitat de tirar-hi endavant projectes transformadors. La ciutat necessita passar de la controvèrsia a l’acció desenvolupant polítiques de ciutat que millorin l’espai públic, generin creixement econòmic i millorin la qualitat de vida de la ciutadania. Terrassa necessita un projecte de ciutat progressista, plural i democràtic que treballi per tots els terrassencs i les terrassenques.

Terrassa, amb uns 220.000 habitants, és la tercera ciutat de Catalunya. Una ciutat que, situada en un espai geoestratègic, manté una identitat pròpia i un potencial que busca ressorgir amb polítiques transformadores i valentes. Els efectes de la crisi perviuen als carrers i a les llars de la nostra ciutat i han deixat empremtes que encara perduren en moltes famílies. Calen mesures per revertir aquests efectes. El govern de la ciutat no pot restar indiferent: ha de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, garantint la igualtat d’oportunitats i que tothom pugui desenvolupar un projecte de vida amb dignitat.

Aquest nou projecte per a Terrassa ha de comportar un canvi en la manera de governar, apostant per nous models de democràcia. És imprescindible que la ciutadania recuperi la confiança en el govern de la seva ciutat i participi de les decisions que l’afecten. Fem de Terrassa una ciutat col·laborativa, una ciutat que governa conjuntament amb la ciutadania, impulsant espais i noves formes de participació que empoderin les persones, avançant en la cogestió, la coproducció i la cocreació. Per això, exercirem una governança transparent, òptima, eficient, que posi en valor el talent, s’adapti als nous temps i sigui accessible per a tothom.

Per tots aquests motius, TOT PER TERRASSA i ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – MOVIMENT D’ESQUERRES unim forces. En moments excepcionals, cal liderar un projecte de canvi amb valentia. Un projecte que pugui impulsar-se des de l’estabilitat i la confiança per tirar endavant polítiques progressistes i democràtiques en benefici de tota la ciutadania de Terrassa. Aquest acord és un compromís amb la ciutat i la seva gent.

En definitiva, el projecte que impulsem TOT PER TERRASSA i ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – MOVIMENT D’ESQUERRES vol fer de Terrassa una ciutat referent del país, connectada amb el seu entorn. Una ciutat clarament progressista, democràtica, que garanteixi la igualtat d’oportunitats i que lluiti sempre per la justícia social i el benestar de la seva gent. Una ciutat feminista i antifeixista.

Aquest projecte compartit que iniciem neix amb l’únic objectiu de fer una Terrassa millor per a tothom, vingui d’on vingui, pensi el que pensi, estimi com estimi, resi a qui resi i parli el que parli. Per això, assumim tots els compromisos descrits anteriorment i afirmem que regirem totes les nostres actuacions amb aquestes premisses:

Governarem de forma transparent i ètica, amb parets de vidre, i promourem conjuntament amb l’estructura de treballadores i treballadors una optimització i racionalització de l’organització que posi en valor el talent i potencialitats de l’estructura municipal. Ens comprometem fermament amb el codi ètic aprovat per unanimitat de tots els partits en el darrer mandat, fent-lo extensiu en totes les relacions de l’administració amb la ciutadania i amb la xarxa d’entitats, comerços i empreses. Volem una ciutat que faci partícip la ciutadania de la gestió dels seus recursos i que els auditi per tal d’assegurar-ne el màxim rendiment en pro de la ciutat.

Cooperarem amb altres administracions per revertir els greuges que té la ciutat de Terrassa pel que fa a infraestructures i equipaments pendents d’executar. Ho farem de forma col·laborativa, estenent la mà per trobar les solucions necessàries i sent ferms en els drets que ens pertanyen com a municipi.

L’Ajuntament haurà de ser un exemple de conciliació i de racionalització horària a la ciutat. Treballarem per avançar cap a una ciutat que s’adapti a la reforma horària, començant per donar exemple des de la institució. Establirem mesures per tal que els horaris de l’administració siguin saludables per als treballadors i treballadores, així com també promourem nous horaris dels plens, les reunions i les activitats, cercant sempre l’equilibri per a la conciliació dels i les professionals i la participació de la ciutadania i la xarxa d’entitats.

A Terrassa s’ha de poder néixer, créixer i envellir bé, garantint que tots els terrassencs i les terrassenques tinguin una bona qualitat de vida. Cal que protegim i garantim drets i oportunitats per a tothom i que generem espais perquè infants, adolescents i joves puguin expressar-se i esdevenir ciutadanes i ciutadans actius i implicats amb Terrassa. I també hem de saber reconèixer el valor i la diversitat de la gent gran perquè pugui viure amb la màxima autonomia personal, estima i dignitat possibles.

Els nostres carrers han de ser espais segurs, nets, amigables per a tothom, especialment per a la infància, i accessibles per a qualsevol persona. Recorrerem la ciutat per detectar i pal·liar aquelles mancances de manteniment i deficiències que existeixin, i ho farem sempre amb perspectiva de gènere. També redimensionarem i invertirem decididament en el servei de neteja de la ciutat.

Terrassa necessita portar a terme grans transformacions urbanístiques per construir una ciutat ordenada, còmoda i compacta. Cal que la ciutat, acompanyada de la resta d’administracions, superi les barreres físiques encara evidents per tal de cosir-la.

Apostem per un nou model de mobilitat que avanci en la vianalització, la millora de la xarxa ciclable i del transport públic, promovent l’ús d’energies netes i sostenibles que millorin la qualitat de l’aire a la ciutat. L’emergència climàtica és una realitat i volem una ciutat que treballi des de tots els àmbits per garantir un present i un futur sostenibles.

Fomentarem nous usos a espais en desús de la ciutat. Recuperarem espais buits per a nous usos a través de cessions temporals acordades, a través del diàleg, per tal de proporcionar als barris espais que donin resposta a les necessitats de l’entorn.

Lluitarem contra l’emergència habitacional i treballarem per millorar l’accés a l’habitatge per a tothom. Seguirem i recuperarem polítiques de rehabilitació, promoció i nous habitatges socials per garantir l’emancipació i un habitatge digne per a tothom, donant resposta a la greu situació que pateixen moltes famílies a la nostra ciutat, prioritzant aquelles amb infants a càrrec.

Promourem un gran pacte de ciutat per a la reactivació del comerç, acompanyant, ajudant i impulsant nous eixos comercials i noves estratègies i mesures que redueixin el gran nombre de locals que baixen cada setmana la persiana a la nostra ciutat.

Avançarem cap a una ciutat saludable, on l’Ajuntament de Terrassa prengui un paper actiu en el control i la garantia d’una atenció sociosanitària de qualitat per a tothom i treballi per millorar els serveis sanitaris de la ciutat.

Impulsarem un pacte per una educació inclusiva, que afavoreixi la cohesió social i lluiti contra la segregació escolar. Un projecte educatiu a temps complet que no deixi ningú enrere és la base per garantir la igualtat d’oportunitats i l’assoliment de competències vitals.

Impulsarem un model cultural i esportiu de ciutat que doni el protagonisme a les entitats i als actors culturals i esportius, fomentant una nova relació amb l’administració. Augmentarem la dotació pressupostària de l’Ajuntament fent especial èmfasi en els equipaments i les infraestructures de les entitats perquè puguin dur a terme les seves activitats.

Aproparem les arts i la cultura a la ciutadania i impulsarem la creació i el talent local. Omplirem tots els barris de Terrassa d’activitats culturals, facilitant-ne l’accés arreu de la ciutat, i recuperarem els carrers com a espai cultural compartit.

Promourem un procés de redefinició dels serveis socials bàsics de la ciutat per optimitzar el model amb l’objectiu de millorar l’atenció a la població, lluitar contra les desigualtats, promoure el treball comunitari i avançar cap a les polítiques proactives que empoderin les persones en el seu propi projecte vital.

Durem a terme polítiques municipals per al benestar dels animals, per al seu reconeixement i integració com una part més de la nostra societat. Això també és treballar i caminar cap a una societat més sensible, responsable i respectuosa.

Volem una economia i una indústria al servei de les persones que millori el repartiment de la riquesa, amb acords com el salari mínim local i el compromís amb l’economia social i solidària. Cal impulsar un nou teixit econòmic, que ens doni identitat i benestar. Ho farem des d’un model que promogui empreses amb valor, treball de qualitat i el diàleg i la concertació entre els diversos agents socials.

Terrassa ha de passar de ser una ciutat amb universitat a ser una autèntica ciutat universitària. Cal que el campus universitari i la ciutat teixeixin vincles i superin els murs que els separen; i que el talent que genera la universitat trobi en Terrassa un espai d’oportunitats per arrelar.

Aplicarem la perspectiva de gènere transversalment i de manera interseccional a totes les polítiques per avançar cap a una Terrassa feminista i per lluitar contra el masclisme, la LGTBIfòbia i totes les desigualtats perpetuades pel patriarcat al llarg de la història. Treballarem per una ciutat compromesa amb la garantia dels drets i les llibertats de tota la seva ciutadania, i amb la defensa de la democràcia, la igualtat, la justícia social i els drets humans.

Amb aquest Acord de Govern, doncs, signem un pacte de ciutat que mira des de i per a Terrassa. No obstant, no som aliens a la conjuntura política i definim també el compromís de relació en aquest àmbit. El govern compartirem un estricte respecte als valors d’igualtat, llibertat i justícia social, i estarem sempre en contra de qualsevol vulneració de drets i llibertats. Així mateix, respectarem l’exercici de la llibertat d’expressió de les terrassenques i els terrassencs.

En aquest sentit, des de TOT PER TERRASSA seguirem defensant una negociació política per donar una sortida democràtica al conflicte nacional existent, deixant el debat que pugui sorgir en el si del Ple Municipal de Terrassa a la pròpia consciència i llibertat de cadascuna i cadascun dels electes de la formació. No ens definim com a unionistes ni com a independentistes, ens definim com a terrassenquistes.

Des d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – MOVIMENT D’ESQUERRES continuarem defensant i donant suport sempre a totes aquelles iniciatives que duguin a terme el Govern i el Parlament de Catalunya per avançar cap a una República catalana socialment justa, denunciant la repressió, donant suport a les persones preses i exiliades polítiques, i recordant especialment els conciutadans terrassencs que a dia d’avui resten lluny de casa seva per la repressió.

En conclusió, escoltant la veu nítida de la ciutadania a les urnes i en un moment històric per la ciutat, TOT PER TERRASSA i ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – MOVIMENT D’ESQUERRES signem aquest Acord de Govern per Terrassa, que, partint dels valors del municipalisme, la proximitat i el progressisme que ens uneixen i comprometent-nos a impulsar el desplegament d’accions vinculades a les polítiques enumerades anteriorment, suposa l’inici d’un projecte compartit per fer un nou govern d’esquerres, progressista i democràtic per Terrassa. Un govern compromès amb la ciutat i la seva gent, que posarà sempre les necessitats i la defensa dels drets i les llibertats de tots els terrassencs i les terrassenques per sobre de tot, amb l’objectiu de construir una ciutat millor, més justa i igualitària per a tothom.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 13 June 2019 - 20:19:21 in Varios by Director