Els dispositius per fer proves PCR a Terrassa s'instal·laran a les places de la Immaculada i de la Cultura, a partir de demà divendres

La mesura s'emmarca en una estratègia comunitària conjunta entre el Departament de Salut i l'Ajuntament de Terrassa, contra la COVID-19

Arran de detectar en alguns punts de la ciutat de Terrassa un augment de casos de la COVID-19, el Departament de Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Mútua Terrassa, el SEM i el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, posarà en marxa, a partir de demà i de forma puntual, dos dispositius per fer proves PCR a les persones asimptomàtiques de la zona dels carrers del perímetre del Centre d'Atenció Primària (CAP) Rambla i del CAP Terrassa Nord. Aquesta és una mesura impulsada com a prova pilot per reforçar la tasca que s'està fent des de l'atenció primària per combatre la transmissió comunitària del coronavirus.

Per poder dur a terme aquesta actuació sanitària, s'instal·laran dues àrees sanitàries mòbils del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els dies 7, 8 i 10 d'agost, de 9 h a 14 h i de 18 h a 22 h, en dos punts de la ciutat. Concretament a la Plaça de la Cultura i a la Plaça de la Immaculada. Les proves van dirigides a les persones de 15 a 45 anys, ja que és en aquesta franja d'edat on s'ha detectat un major nombre de casos positius, i un percentatge més elevat de persones asimptomàtiques. La resta de la població que puguin tenir dubtes o presentin símptomes, s'han d'adreçar al seu centre d'atenció primària.

El dispositiu de la Plaça de la Cultura, s'ha instal·lat per aquelles persones residents a l'àrea geogràfica compresa entre el perímetre que delimita l'avinguda Béjar, la carretera de Matadepera, el Passeig del Vint-i-dos de Juliol, i la Ronda de Ponent. Pel que fa al dispositiu de la plaça de la Immaculada, respon a la població dels barris de Sant Pere Nord i del barri d'Ègara.

En aquestes zones delimitades com a objectiu s'ofereix a la població asimptomàtica una prova gratuïta, de la qual tindran resultats en les 48 hores següents. Aquest sistema de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus.


Sobre les proves

La instal·lació d'aquests dispositius es plantegen per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, per assegurar que no transmetin el virus a altres persones, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres. El poder fer proves PCR al màxim nombre de persones permet detectar les infectades, encara que no tinguin símptomes, fer-ne el seguiment i adoptar mesures perquè les persones infectades no transmetin el virus a altres persones.

Un cop s'arribi a les carpes, es demanarà el nom, l'adreça, el telèfon i la targeta sanitària (TSI). Si no disposa de TSI, se n'hi assignarà una. En cap cas és obligatori fer-se la prova, però des del Departament de Salut i els CAPs es recomana que s'aprofiti l'oportunitat que s'ofereix, ja que les proves ajudaran a trobar el virus, a deixar de contagiar i acabar amb l'epidèmia.

Amb els resultats, que es preveu que es tinguin en un període de 48 hores, s'informarà a les persones. Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer. Si la prova és negativa, s'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu.


Altres mesures previstes

A la ciutat, a més, s'han previst noves mesures per evitar la propagació del virus, sobretot en la mesura d'evitar al màxim possible la concentració de persones a la via pública. Així, s'ha previst un reforç de seguretat a places i parcs i jardins de la ciutat per informar de la necessitat d'evitar concentracions, foment de l´ús de la mascareta, mantenir les distàncies i reforçar les conductes cíviques de la ciutadania. Aquest dispositiu, que recorrerà diferents zones de la ciutat, està previst que s'inicii avui dijous a les 20h.

Per altra banda, s'inicia,com a mètode dissuassori la neteja amb aigua de places i espais de la ciutat per evitar la concentració de persones. L'objectiu d'aquest dispositiu de neteja és evitar aglomeracions massives de persones. El dispositiu de neteja de places es realitzarà en caps de setmana a partir de la matinada de divendres a dissabte, a la 1.30 h. Per últim, pel que fa a l'horari de tancament de les terrasses de bars i restaurants els caps de setmana, es modifica i es redueix una hora. Així, hauran de tancar a les 12 de la nit, a partir d'aquest divendres 7 d'agost.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Thursday 06 August 2020 - 16:30:50 in Varios by Director