Núria Marín: “El nostre compromís és un nou model de gestió dels menjadors que es decidirà amb la comunitat educativa”

Tot per Terrassa valora imprescindible la feina que està fent la comissió de menjadors del CEM formada per direccions, AFAs, serveis socials i tècnics del Servei d’Educació en la definició d’un nou model de qualitat.

Davant l’aprovació aquest matí de l’inici de l’expedient per a la contractació de la concessió del servei de menjador als centres educatius públics de Terrassa, el grup municipal de Tot per Terrassa reitera el seu compromís electoral de caminar cap a la municipalització del servei de menjador. Aquest tràmit “només respon a la necessitat de donar resposta a la fi de la concessió actual, prorrogada al Juny de 2020, i que considerem que té mancances i debilitats importants a esmenar en un nou plec”, segons la portaveu Núria Marín.

Des del grup municipal de Tot per Terrassa es valora molt positivament que aquest treball de definició del nou plec es faci de forma participativa amb els principals agents de la comunitat educativa. “Difícilment un municipi de la grandària de Terrassa posa sobre la taula el debat sobre el model de gestió dels serveis de menjador municipals, i aquí ho estem fent”, en paraules de Marín.

Al programa de mandat per al 2019-23, TxT i ERC assumeixen el compromís de “valorar les diferents opcions de gestió dels menjadors escolars, incloent la possible municipalització del servei, per aconseguir que siguin un espai educatiu dins el projecte educatiu dels centres -temps educatiu de migdia- i millorin la qualitat alimentària, promovent el consum de productes de proximitat”. Aquest compromís, “que es manté intacte, ha de prevaldre sobre el model resultant, independentment que finalment hagi de conviure més d’un model que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat”, segons la portaveu de TxT.

La municipalització d’un servei està recollida a la Llei de Bases de Règim Local, condicionada per processos administratius que venen imposats pel govern de Madrid. Paral·lelament, el govern de la ciutat ha declarat que prioritza la gestió pròpia del servei com a model preferible, tot i que no deixarà de ser flexible amb les decisions que prengui la comissió de menjadors del Consell Escolar Municipal.

En resposta a la oposició
Davant dels titulars que ha fet el principal grup de la oposició, la portaveu de TxT declara que “ja prevèiem que generarien confusió a cop de tuit per a embrutar un procés i una transició que estem convençuts que és necessària”. Segons Marín, “hi ha diferents parers sobre com s’ha de gestionar un servei, tots acceptables”, tot i que des del principal grup del consistori es critica que el PSC vulgui confrontar el Govern amb la comunitat educativa quan, “precisament aquesta, és qui està a la taula de decisió del nou plec, ara, i del nou model del futur”.
Des del grup de Tot per Terrassa “preferim no perdre energia responent, sinó explicant i seguint treballant amb la comunitat educativa”.
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 22 January 2021 - 16:46:32 in Varios by Director