Terrassa acull la cinquena edició de la Fira Agroecològica

·L'acte central serà el proper diumenge 28 de maig a la Plaça Vella durant tot el dia amb la participació de més d'una quinzena de productors del sector ecològic. Emmarcat amb la setmana del medi ambient de Terrassa.

·Durant la jornada hi haurà xerrades i debats sobre la producció ecològica del porcí, models de consum cooperatiu i un dinar popular.

·Els actes s'allargaran una setmana en què les 3 cooperatives de consum terrassenques entregaran les seves cistelles al carrer.

·L'edició es tancarà el dia dijous 1 de juny amb una xerrada sobre el lliure comerç a càrrec de Fernando "Topo" Saz, portaveu de l'Associació Salut i Agroecologia (ASiA) / Ecologistes en acció.
El proper diumenge 28 de maig es dóna tret de sortida a la V Fira Agroecològica que se celebra a Terrassa. La trobada està organitzada conjuntament entre PiC Vallès i l’Ajuntament de Terrassa.L'edició d'enguany comptarà amb una vintena de productors/es, artesans/es agroecològics i entitats de consum responsable locals que exposaran els seus productes i projectes a partir de les 10h i al llarg del matí del diumenge 28 de maig a la Plaça Vella.Paral.lelament als diversos estands exposats a les 11h es realitzarà una xerrada sota el títol de "La producció ecològica de porcí" a càrrec de "Pino Delas" del projecte de producció agroecològica de porcí Llavora.Tot seguit, a les 12h, podrem conèixer Katuma, una associació sense ànim de lucre que treballa amb el disseny de programari lliure pel foment i promoció d'àrees d'economia social.Al migdia, abans de l'hora de dinar, tindrà lloc una presentació en forma de debat sobre els nous models de consum cooperatiu a la ciutat. Aquest acte estarà presentat i moderat per Joan Pi, de l'Associació pel Consum Responsable i la Sostenibilitat de Terrassa i Marc Montlló.A les 15h hores s'oferirà un dinar popular ecològic i econòmic.

A continuació (16h) s'obrirà un debat amb consumidors i productors sobre nous models de consum i es posaran sobre la taula propostes per la creació d'una associació o cooperativa de producció i consum ecològic. El debat finalitzarà amb la presentació d'un nou projecte de consum cooperatiu a Terrassa.Del 29 de maig a l'1 de juny les 3 cooperatives de Terrassa sortiran al carrer per donar a conèixer el funcionament del consum cooperatiu amb el repartiment de les cistelles als seus socis. -Coope Atzur (29/5 a la Plaça del Progrés), Coope Candela (31/5 a la plaça Vella) Coope Kopikua (01/06 al c/Duquessa de la Victòria, 25-27).La V Fira Agroecològica es clourà el dijous 1 de juny a les 19h amb la xerrada sobre el Tractat CETA UE-Canadà sota el títol "L'alimentació davant el CETA. El CETA no alimenta" a la sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts, a càrrec de Fernando Saz "Topo", portaveu de l'Associació Salut i Agroecològica (ASiA) -organitzacions membres de la Coordinadora Europea Via Camperola- i membre d'Ecologistes en acció.Programa d'actes

Diumenge 28/5 (Plaça Vella)

10h Fira de productors

11h Xerrada: La producció ecològica de porcí. A càrrec de "Pino Delas" Projecte Llavora

12h - Katuma, plataforma per al consum col·laboratiu i la producció agroecològica

12’50 Debat: Els nous models de consum cooperatiu. A càrrec de Joan Pi i Marc Montlló.

15h Dinar

16h Debat: Nous models de consum


Del 29/5 al 1/6 Cistelles al carrer

29/5 Coope Atzur, plaça del Progrés.

31/05 Coope Candela, plaça Vella

01/06 Coope Kopikua, c/Duquessa de la Victòria 25-27


Dijous 1 de juny (Sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts -c/ Sant Pere, 46)

19h Xerrada: L'alimentació davant el CETA. El CETA no alimenta. A càrrec de Fernando Saz "Topo".
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 19 May 2017 - 15:59:53 in Varios by Director