Del 18 al 20 de maig arriba la Festa Major de Sant Pere

Del 18 al 20 de maig Sant Pere celebra la seva 41 Festa Major amb un especial protagonisme de la Cultura Popular; una nova Papallona de Sant Pere es presentar脿 en societat el divendres 18 de maig (18h) a la Pla莽a de la Rosa Mora. Tamb茅 tindr脿 lloc la 15a. edici贸 del Sant Pere Sona!

El barri de Sant Pere de Terrassa celebra la seva 41a. Festa Major, del 18 al 20 de maig. Com sempre, l'escenari principal se situar脿 davant de la fa莽ana del Mercat del Triomf tot i que aquest any la Pla莽a Rosa M贸ra tindr脿 un especial protagonisme. La Festa Major de Sant Pere 茅s considerada per a molts com una de les festes majors de barri m茅s populars, participatives i multitudin脿ries de la ciutat de Terrassa.

Per 6猫 any consecutiu el grup de Cultura Popular La Papallona de Sant Pere lidera la gesti贸 de la Festa Major despr茅s de la renuncia de l'Associaci贸 de Ve茂ns l'any 2013. L'agrupaci贸 compta amb el recolzament de diversos ve茂ns i entitats del barri que ajuden a complementar un dels programes m茅s diversos que es fan actualment a les festes de barri de la ciutat de Terrassa.


El primer acte de la Festa Major ser脿 recordat per la presentaci贸 d'una nova figura de bestiari festiu i popular. Es tracta d'una r猫plica de la Papallona de Sant Pere original que va constru茂r el terrassenc Pep Rag脿 l'any 1992. La nova b猫stia ser脿 m茅s lleugera que l'original i est脿 feta d'argila, escaiola i fibra de vidre (veure nota de premsa de la not铆cia).

La presentaci贸 es far脿 despr茅s d'una petita cercavila que culminar脿 a la Pla莽a de la Rosa M贸ra i comptar脿 amb alguns Nans i Capgrossos de Terrassa, una representaci贸 municipal de la Regidoria de Cultura i alguns exmembres de la colla, que aquest any assoleix els 25 anys d'exist猫ncia.

La 2a. edici贸 del Plats del M贸n acollir脿 prop de 10 menjars t铆pics de persones de diverses nacionalitats que es podran degustar el dissabte al magdia mentre que la tradicional Tirada de bitlles catalanes arriba a la seva 12a. edici贸.

Tamb茅 arriba a la seva quinzena edici贸 el Festival Sant Pere Sona! que compta amb el projecte de Sergi Estella i la formaci贸 Thorpedians (enviarem nota de premsa el dimarrts 15/5).

Les principals novetats d'aquest any s贸n una gimcana nocturna, una exhibici贸 de b脿dminton a c脿rrec del Club B脿dminton Terrassa, una doble sessi贸 de cinema de terror, un gran concert intantil i familiar a c脿rrec de Roleguita i Boquer贸n i l'actuaci贸 de cloenda protagonitzada per Oh! Orquestra, en un gran concert davant del Mercat del Triomf.

Es mantenen els actes tradicionals com al cercavila del dissabte a la tarda, la xocolatada, el ball de nit, la ballada de country i el dinar popular de diumenge al migdia, entre altres.

La intenci贸 dels organitzadors 茅s anar alternant els actes de forma que cada any la Festa Major sigui el m脿xim de diferent a l'anterior.

La Festa Major de Sant Pere compta amb un pressupost aproximat d'uns 8.000鈧 tot i que anualment oscil鈥a en funci贸 del nombre d'aportacions que fan els comer莽os.

La Festa Major de Sant Pere ja disposa de la seva pr貌pia p脿gina web des d'on es poden consultar tots els actes: www.festamajorsantpere.cat
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresi贸n
Posted on Monday 14 May 2018 - 07:16:49 in Varios by Director