El 1er. Festival Fucq portarà cinc formacions a Terrassa per lluitar contra la fibrosis quística

L'esdeveniment tindrà lloc el proper 24 de febrer (20:30h) a la sala Pickwick de Terrassa (Rasa, 80)i tots els beneficis aniran destinats a l'Associació Catalana de fibrosis quística.

·Els bascos Huts són un dels reclams d'aquesta primera edició que també comptarà
amb Apalanke, The Garnet, Violets i els terrassencs The Fox 196.


La fibrosis quística

La fibrosis quística és una malaltia crònica, genètica i hereditària transmesa conjuntament pels dos progenitors i que afecta tant a nens com a nenes.
La dolència incideix principalment als pulmons, el pàncreas, el fetge i els intestins.

Actualment és l'afectació hereditària més freqüent a Europa; s'estima en 70.000 el nombre de persones afectades a tot el món.

La fibrosis quística provoca que la mucositat sigui excessivament espesa i enganxosa. Aquesta mucositat tapa els pulmons causant problemes per a respirar i facilitant l'aparició i el creixement de bactèries. Això pot provocar greus i repetides infeccions pulmonars. La malaltia es pot manifestar des del naixement o, com a tard, a l'adolescència.

Tot i que actualment la fibrosis quística no té cura els tractaments han millorat molt en els darrers anys. Això ha permès augmentar considerablement l'esperança de vida dels afectats,
que actualment se situa al voltant dels 50 anys.


L'Associació catalana de Fibrosis Quística

L'Associació catalana de fibrosis quística (ACFQ) treballa per recolzar l'entorn, la tasca assistencial i la investigació de la malaltia dedicant recursos econòmics
per aconseguir avançar en els tractaments, la investigació, l'assistència i el suport a les famílies afectades.

Paral·lelament, l'entitat excerceix una pressió i control constant a les autoritats sanitàries per exigir la millora dels recursos públics que es dediquen a la malaltia.
També treballen perquè les prestacions socials als pacients s'equiparin a les d'altres països.

L'Associació valora positivament l'escenari actual per combatre la Fibrosis Quística i agraeix la dedicació del personal mèdic, investigadors i al
moviment mundial que hi ha a tot el món per aconseguir acabar amb aquesta terrible malaltia.

Més informació: http://www.fibrosiquistica.org


Un festival de música solidari

El proper 24 de febrer 5 formacions musicals vingudes de diferents indrets de l'estat seran l'aparador que unirà la música amb la solidaritat.

El festival, el primer d'aquestes característiques a Terrassa, concentrarà 4 hores de música a la sala Pickwick (Rasa, 80) de Terrassa.

El preu de l'entrada a la taquilla és de 7€ i es podran aconseguir entrades anticipades fins el dia abans del Festival al preu de 5€ a través de la plataforma de ticketing Entradium.

Tots els beneficis obtinguts de la venda d'entrades i de la resta d'activitats organitzades la mateixa nit al Pickwick es destinaran a la ACFQ, concretament a l'àrea de pediatria de l'hospital Parc Taulí de Sabadell. Aquests recursos permeten, entre d'altres, fer front a les hores extres dels professionals que dediquen el seu temps a fer més fàcil la vida i el dia a dia a les famílies dels pacients. Per exemple, amb més hores de fisioteràpia, logopèdia i psicologia. O bé, posar a disposició un tècnic de farmàcia que faciliti l'accés als medicaments als infants afectats i a les seves famílies evitant que s'hagin de desplaçar per aconseguir-los.Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Friday 26 January 2018 - 11:08:47 in Varios by Director