Després de l'èxit de la primera edició, torna el "Festival do Fado" a Barcelona

El 29 i 30 de setembre la Sala Barts de Barcelona tornarà a acollir el Festival de Fado, un any després de l'èxit i la gran acollida de públic i crítica que va tenir la primera edició d'aquest festival que gaudeix d'una gran salut: present en 9 grans ciutats arreu del món, en tres continents (Europa, Amèrica Llatina i Àfrica) des del seu neixament l'any 2011 a Madrid.

En aquesta segona edició el festival se centrarà en la temàtica “El Fado de portes enfora” com a mostra de la internacionalització d'un gènere considerat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, que en les darreres dues dècades ha crescut sense parar conquerint països i difonent la cultura i la marca de Portugal arreu del món.

Com cada any el plat fort seran els concerts que en aquesta edició reunirà dues referents femenins del fado mundials. Veus que no han parat de celebrar gires nacionals i internacionals i que han sigut aclamades de forma unànime per crítica i público a cada escenari:

El festival presenta dues grans artistes que arribaran a la ciutat comtal amb nous treballs discogràfics: Katia Guerreiro actuarà el 29 de setembre i presentarà el nou treball que llançarà properament i Mísia, amb arrels catalanes, clourà el festival al dia següent, el 30 de setembre, amb el seu darrer "Pura Vida". Les entrades ja són a la venda a la web de la Sala Barts amb preus que oscilen entre 20 i 35 euros.

La programació musical s'acompanyarà d'altres activitats realitzades al Museu Martítim de Barcelona com són la conferència de la Doctora en Art i Patrimoni, Andreia Brito, del Museu do Fado.

Com és habitual, també hi haurà lloc per al cinema i durant els dies del festival es projectaran en els Cinemes Doré els documentals d'Ivan Dias: "Carlos do Carmo. Um Homem no Mundo" i "Mariza no palco do Mundo".

Durant els dos dies d'aquesta cita amb la cultura portuguesa es podrà visitar a més l'exposició "El fado fuera de puertas" produïda pel Museu del Fado i per la EGEAC.

Aquestes activitats paral·leles del festival seran obertes al públic (entrada gratuïta).
Twittear Crear PDF para esta noticiamodo impresión
Posted on Wednesday 07 March 2018 - 01:11:30 in Varios by Director